Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Exportná rana Králika pomohla k vysokej výhre, Rigo s kľúčovou asistenciou v nadstavení

Aktualizované
Na fotke súboj Slovákov - Rigo vs. Dancák.
Na fotke súboj Slovákov - Rigo vs. Dancák.Profimedia
Futbalisti Slovácka vyhrali v nedeľnom zápase 4. kola najvyššej českej súťaže na pôde Pardubíc a zaknihovali prvú výhru v sezóne. Slovenský bek Martin Králik (29) svojím krásnym gólom začal písať úspešný scenár duelu v Českých Budějoviciach. Meranie síl v Ostrave ponúklo presný zásah až pred koncom, a to po aktivite Tomáša Riga (22). Presný zásah zaznamenal aj Erik Jirka (26) v drese Plzne.

Pardubice - Slovácko 0:1

/V. Budinský odchytal celý zápas - F. Vaško celý zápas, P. Blahút od 88. min/

Jediný gól strelil v 60. minúte angolský obranca Gigi Ndefe. Slovácko strelilo vôbec prvý presný zásah v novej sezóne a zaznamenalo premiérové víťazstvo, pričom je s piatimi bodmi na siedmom mieste. Hradec Králové ostáva s tromi bodmi na dvanástej priečke. Za hostí odohral celý zápas obranca Filip Vaško, videl žltú kartu a 89 minút strávil na ihrisku aj Patrik Blahút. V bráne Hradca stal kapitán Viktor Budinský.

Mladá Boleslav - České Budějovice 4:0

/za domácich zápas M. Králik celý zápas, A. Kadlec od 81. min/

Mladá Boleslav prehrala jediný z posledných 12 vzájomných stretov v lige, z čoho deväťkrát nad Českými Budějovicami triumfovala. Hostia u tohto súpera v najvyššej súťaži opanovali iba jedno zo 16 stretnutí. Okrem iného stále čakali na premiérový bod v ročníku, na ligovej scéne nevyhrali sedemkrát v rade.

Za pravdu dal týmto štatistikám aj samotný zápas, už v 17. minúte sa exportnou ranou spoza pokutového územia presadil slovenský obranca Martin Králik, ktorého zásah bol napokon víťazný. Na listinu strelcov potom v druhom polčase smerovali ešte mená Kušej, Mašek a John. Hostitelia tak zaknihovali druhé víťazstvo v sezóne.

Ostrava - Hradec Králové 1:0

/T. Rigo celý zápas, E. Prekop od 55. min - L. Čmelík do 80. min, S. Dancák do 92. min/

Ostrava si nechala odložiť sliezske derby s Karvinou, pretože v stredu vstúpila do 3. predkola Konferenčnej ligy na ihrisku FC Kodaň. Baník prehral jediný z posledných siedmich vzájomných duelov v lige a v troch prípadoch si s Hradcom body rozdelil. Východočesi cestovali na ostravskú pôdu s vedomím, že tam vyhrali iba jedno zo 17 vystúpení medzi elitou.

Pre hostí sa stretnutie začalo katastrofálne - v 13. minúte videl červenú kartu Kučera a o sedem minút neskôr nepremenil pokutový kop Mihálik. Smolu Hradca podčiarklo aj zranenie Lukáša Čmelíka, ktorý sa pred záverom nútene porúčal z hracej plochy. Keď už to naozaj začalo vyzerať, že oslabený káder si od oponenta uchmatne jeden bod, tak v nadstavenom strelecký pokus Riga tečoval Aririerisim a doprial Baníku výhru.

Plzeň - Karviná 5:0

/M Tvrdoň odchytal celý zápas, E. Jirka (obaja Plzeň) hral od 64. min/

Divokému zápasu dominovala západočeská ofenzíva, ktorá sa presadila až sedemkrát, v dvoch prípadoch jej však radosť prekazil videorozhodca. Ten bol v akcii taktiež pri úspešne premenenej penalte Erika Jirku v závere zápasu a dvoch červených kartách, o ktoré sa podelili oba tímy. Veľmi výraznou postavou sa stal Tom Slončík, ktorý v drese Viktorie prvýkrát nastúpil pred domácim publikom. Jeden gól dal a druhý mu pre tesný ofsajd zobral VAR, premiérovo sa za Plzeň v lige strelecky presadil aj Daniel Vašulín.