Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Griger si zahrá vo štvrtej krajine, Španielsko mení za Česko

Adam Griger smeruje zo Španielska do českého Hradca Králové.
Adam Griger smeruje zo Španielska do českého Hradca Králové.Profimedia / Eurasia Sport Images/SPP/Shutter
Rady futbalistov Hradca Králové rozšíril v závere prestupového obdobia 20-ročný slovenský útočník Adam Griger. Votroci ho získali z Granady, kde v minulej sezóne hral za B-tím. Do deviateho celku účastníka Chance ligy prišiel na hosťovanie do konca aktuálnej sezóny s opciou na prípadný prestup. Východočesi o tom informovali na svojej webovej stránke.

Člen mládežníckej slovenskej reprezentácie Adam Griger prešiel akadémiou rakúskeho tímu LASK Linz, meria 195 centimetrov.

"Typologicky je podobný Danovi Vašulínovi. Je to ešte mladý hráč, ale má dobré parametre a mal by nám pomôcť. Na svoju výšku disponuje dobrým pohybom, výbornou orientáciou v pokutovom území a dokáže strieľať góly."

"Samozrejme, je pri ňom veľká perspektíva do budúcnosti, ak by sa nám ho podarilo získať na trvalý prestup," uviedol športový riaditeľ Hradca Králové Jiří Sabou.

Griger si napriek mladému veku vyskúšal okrem spomínaného Linzu a Granady aj pôsobenie vo farbách talianskeho Cagliari. Česko je v dvadsiatich rokoch jeho štvrtou krajinou mimo Slovenska.