Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Haraslín má ešte voľno, Uhrinčať sa ide pobiť o miesto v áčku. Spartu čaká kemp v Bavorsku

Haraslín sa do prípravy na nový ligový ročník zapojí neskôr.
Haraslín sa do prípravy na nový ligový ročník zapojí neskôr.Profimedia
Pražská Slavia ladí hernú formu na novú sezónu v Rakúsku, majstrovská Sparta mieri pre zmenu do bavorského Grassau. Trénerský tím vedený novým hlavným koučom Larsom Friisom (48) bude mať pod palcom 26 hráčov. V kádri zatiaľ chýba slovenský reprezentant Lukáš Haraslín (28), v najlepšom svetle sa bude chcieť ukázať jeho krajan Jakub Uhrinčať (23).

Okrem Slováka chýbajú aj mladíci Karabec, Sejk a Ševčík, ktorí odišli do zahraničia na hosťovanie, útočník Radek Šiler sa bude chystať s rezervou na nový ročník druhej najvyššej súťaže. Absentuje i Patrik Vydra, keďže si rieši hosťovanie v niektorom z klubov Chance Ligy.

Až v priebehu sústredenia, konkrétne 10. júla, sa k mužstvu Sparty pripoja reprezentanti, ktorí na európskom šampionáte v Nemecku reprezentovali Česko, Albánsko a Srbsko, teda Vitík, Kuchta, Laci a Birmančević. Duo Lukáš Haraslín - Angelo Preciado, ktoré hralo vyraďovaciu fázu kontinentálnych šampionátov, má ešte voľno a tím doplnia až po návrate do Prahy.

Haraslín s narodným tímom Slovenska postúpili na ME do osemfinále, v ktorom po nevydarenom závere riadnej hracej doby a rýchlom góle v úvode predĺženia podľahli Angličanom. Krídelník bol členom základnej zostavy trénera Calzonu vo všetkých štyroch dueloch. Preciado sa vo farbách Ekvádoru predstavil na turnaji Copa América, vo štvrťfinále mužstvo La Tricolor prehralo s obhajcami titulu z Argentíny.

Haraslín v súboji s Bukayom Sakom na ME.
Haraslín v súboji s Bukayom Sakom na ME.TASR

Špeciálny program bude mať na nemeckom sústredení Sparty rekonvalescent Kaan Kairinen, ktorý sa zotavuje z vážneho zranenia, utrpel ho na konci minulej sezóny v derby so Slaviou a musel ísť na operáciu.

O svoje miesto v prvom tíme sa ide pobiť 20-ročný obranca Ondřej Kukučka, ktorý odohral polčas v príprave proti Trnave, takisto aj Jakub Uhrinčať, na ktorého si klub uplatnil opciu z Banskej Bystrice, či Martin Suchomel. Ten zbieral ligové skúsenosti na hosťovaní v Mladej Boleslavi.