Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Haraslín pomohol gólom k trom bodom, Slavia sa bez Schranza na ne nadrela

Aktualizované
Haraslín sa radoval z druhého zásahu v sezóne.
Haraslín sa radoval z druhého zásahu v sezóne.Profimedia
Česká najvyššia futbalová súťaž s názvom Chance Liga pokračovala v sobotu už piatym kolom. Na úvod programu prišlo k stretu troch Slovákov, pričom z výhry sa radoval Samuel Dancák (26). Slavia musela predviesť trojbodový obrat. Uspel aj Bohemians pred fanúšikmi Karvinej. Program uzavrela Sparta, ktorý aj vďaka Lukášovi Haraslínovi (28) zbíjala naplno v Jablonci.

Hradec Králové - Dukla Praha 1:0

Všetko podstatné sa udialo už v prvom polčase. Adam Vlkanova nepremenil pokutový kop v 20. minúte, o jediný zásah stretnutia sa tak postaral v nadstavenom čase Ondřej Mihálik. Z triumfu sa so spoluhráčmi z Hradca Králové tešil Slovák Samuel Dancák, ktorý bol kmeňovým hráčom Dukly štyri a pol roka. Lukáš Čmelík chýbal pre zranenie.

Na strane porazených stáli aj stredopoliar Filip Lichý, ktorý uvidel žltú kartu, a brankár Matúš Hruška. Bývalý gólman Banskej Bystrice zlikvidoval štyri strely vrátane penalty. Trio krajanov odohralo zhodne kompletnú minutáž.

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Flashscore

Karviná - Bohemians 1:2

Hráči Bohemians zvíťazili v Karvinej 2:1 a v treťom tohtosezónnom zápase vonku prvýkrát triumfovali a po troch kolách naplno bodovali. Klokani viedli už v 16. sekunde najrýchlejším gólom sezóny vďaka Janovi Matoušekovi, v 9. minúte vyrovnal Filip Vecheta. O víťazstve pražského tímu rozhodol ešte do polčasu Jusuf Hilál. Karviná, ktorá má odložený súboj s Baníkom, prehrala aj druhú domácu konfrontáciu v ligovej ročníku.

/D. Krčík odohral celý zápas, R. Mikuš do 88. min, M. Regáli od 77. min (Karviná)/

Slavia - Teplice 2:1

V piatom kole futbalisti pražskej Slavie museli doma proti Tepliciam otáčať nepriaznivý stav. Severočechov poslal do vedenia v 57. minúte Abdallah Gning, ale Oscar Dorley a striedajúci Christos Zafeiris v rozmedzí 81. a 86. minúty otočili stav. Hoci červeno-bieli prvýkrát v prebiehajúcom ročníku inkasovali, vyhrali štvrté kolo po sebe a udržali si tak neporaziteľnosť v súťaži.

Najzaujímavejšie štatistiky.
Najzaujímavejšie štatistiky.Flashscore

Slavia proti Tepliciam bodovala v najvyššej súťaži po dvadsiaty raz za sebou a pripravila sa na utorňajší úvodný stret 4. predkola Ligy majstrov na pôde Lille. Severočesi prehrali štvrtýkrát z piatich kôl a s tromi bodmi zostávajú na dne neúplnej tabuľky.

/I. Schranz nefiguroval v nominácii, K. Zsigmond od 76. min, R. Čerepkai na lavičke, R. Ludha na lavičke (Teplice)/

Jablonec - Sparta 1:2

Sparta vyhrala v Jablonci 2:1 a vedie neúplnú tabuľku o dva body pred Slaviou. Skóre otvoril Lukáš Haraslín, po zmene strán pridal poisťovací gól Indrit Tuci. V závere znížil Jakub Martinec. Hráči Sparty vyhrali jedenásty zápas vonku za sebou od marcového debaklu 1:6 v Liverpoole. V stredu ich v Malmö čaká úvodný stret play-off Ligy majstrov.