Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Haraslín rozhodol o výhre Sparty, Griger zachránil remízu. Jirka pečatil víťazstvo Plzne

Martin Lehotský
Aktualizované
Griger svojmu tímu zabezpečil bod.
Griger svojmu tímu zabezpečil bod.Profimedia / ČTK / Taneček David
Program českej najvyššej futbalovej ligy otvoril po reprezentačnej prestávke zápas v Hradci Králové, kde bod pre domácich vystrelil slovenský útočník Adam Griger (20). Gólovo sa zadarilo aj jeho krajanovi Erikovi Jirkovi (27) na ihrisku ostravského Baníka. Na štadióne Dukly si dvere do Klubu ligových kanonierov otvoril Jakub Řezníček (36) a 100. zásahom vybavil výhru mužstva z Prahy. Sparta zdolala Liberec, o čom víťazným gólom rozhodol Lukáš Haraslín (28).

Hradec Králové - Olomouc 1:1

/L. Čmelík do 70. min, S. Dancák od 46. min, A. Griger od 62. min (všetci za domácich)/

V úvodnom stretnutí 12. kola Chance Ligy bolo ambíciou Hradca získať tri body a zaradiť sa tesne za najlepšiu šestku, ktorú uzatváral práve Olomouc. Domáci celok mal z predchádzajúcich piatich ligových zápasov na konte iba jednu výhru. Nádej mu dodával fakt, že 12 z doterajších 13 bodov získal na svojom ihrisku.

Hostia pred reprezentačnou pauzou prehrali s pražskými Bohemians a ukončili tým svoju sériu troch víťazstiev. Sigma mala po piatich vystúpeniach na ihriskách súperov vyrovnanú bilanciu 2-1-2, tri z ostatných štyroch duelov v Hradci však prehrala.

Bližšie k výhre bola po 13 minútach, keď ju do vedenia poslal Mikulenka a takisto aj v 56. minúte, keď domáci Kodeš nepremenil pokutový kop. V samotnom závere však zaúradoval slovenský faktor Adam Griger, ktorý v nadstavenom čase vyrovnal na konečných 1:1. Ani jedno z mužstiev tak nezaznamenalo výraznejší posun v tabuľke.

Dukla Praha - Pardubice 2:1

/M. Hruška celý zápas, F. Lichý od 46. min (obaja za domácich)/

Dukla nevyhrala štyri ligové zápasy v rade, preto ocenila návrat na domácu pôdu, kde zaznamenala obe víťazstvá v sezóne. Pardubice pred týmto vystúpením získali jediný z posledných možných 12 bodov a prepadli sa na druhé miesto od konca. 

Oboch súperov čakal medzi českou elitou premiérový vzájomný duel. Počas ročníka 2019/20 sa stretli v druhej lige a dvakrát vtedy vyhrali Pardubice, ktoré na konci oslavovali postup do najvyššej súťaže. 

Ako prví sa v historickom súboji ujali vedenia hostia, a to zásluhou Simona. Mužstvu z Prahy však na otočku po hodine hry stačili tri minúty, presadili sa Mešanovič a po ňom Řezníček, pre ktorého to bol 100. ligový zásah. Skúsený hráč sa tak do Klubu ligových kanonierov zaradil víťaznou trefou.

Ostrava - Plzeň 1:3

/T. Rigo do 61. min, E. Prekop celý zápas - E. Jirka od 82. min/

Remízou v Mladej Boleslavi predĺžila Ostrava svoju sériu bez prehry na šesť ligových duelov, vďaka čomu do tohto kola vstupovala zo štvrtého miesta. Doma bol Baník stopercentný. Plzeň naposledy splnila rolu favorita s Pardubicami, čím pretrhla šnúru štyroch po sebe idúcich súťažných stretnutí bez výhry.

Hostiteľovi nehrala do kariet štatistika, ktorá hovorila, že z predchádzajúcich 31 vzájomných ligových súbojov vyhral ostravský káder iba jeden. V tomto duchu ostal aj úvod zápasu, už v piatej minúte otvoril skóre Adu. Ghanský futbalista pridal druhú trefu tesne pred prestávkou.

V 82. minúte sa na ihrisko dostal Erik Jirka, na svoj moment slávy si ešte chvíľu musel počkať, pretože v 87. minúte znížil Sin na 1:2. Pokoj na kopačky hostí však vzápätí vrátil práve slovenský futbalista, ktorý gólom spečatil zisk troch bodov.

Sparta Praha - Liberec 2:1

Slovenský krídelník Lukáš Haraslín rozhodol o víťazstve Sparty proti Libercu. Stretnutie začal medzi náhradníkmi, no v 76. minúte sa dostal na ihrisko a už o necelých 180 sekúnd neskôr využil prihrávku Suchomela na presnú strelu. Bol to jeho štvrtý ligový a šiesty súťažný gól v tejto sezóne. K tomu pridal aj celkovo štyri asistencie.

Šikovný futbalista sa nachádza vo výbornej forme. Ak berieme do úvahy aj nedávne dva zápasy v národnom tíme, tak ku gólu prispel v každom z ostatných štyroch vystúpení (2+2). Sparta je vďaka jeho zásahu na druhom mieste tabuľky, na prvú Slaviu stráca tri body. Zošívaní majú navyše nedeľný duel k dobru.

V základnej zostave Liberca bol útočník Ľubomír Tupta, tentoraz bez kapitánskej pásky. Odohral celé stretnutie, ale jeho krajania Krajčírik a Dulay boli iba medzi náhradníkmi. V 63. minúte prišiel na ihrisko Letenay. Liberec sa v tabuľke nachádza na desiatej priečke.

Aktuálna tabuľka Chance ligy.
Aktuálna tabuľka Chance ligy.Flashscore