Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Haraslín servíroval na víťazný zásah Sparty, Hollý vystrelil Jabloncu tri body

Aktualizované
Hollý bol dôležitým mužom zápasu v Prahe.
Hollý bol dôležitým mužom zápasu v Prahe.Profimedia
Česká najvyššia futbalová súťaž odštartovala už svoje štvrté kolo. V sobotu si z hlavného mesta vďaka gólu Dominika Hollého (20) odniesol výhru Jablonec. Podstatnú úlohu zohral aj ďalší Slovák - Lukáš Haraslín (28) sa asistenciou podieľal na víťaznej trefe Sparty. Zásah Lukáša Letenaya (23) zisk bodov neznamenal.

Dukla Praha - Jablonec 0:2

/M. Hruška odchytal celý zápas, F. Lichý do 61. min - S. Nebyla do 85. min, D. Hollý do 78. min/

Štvrté kolo Chance Ligy otváral zápas Dukly s Jabloncom. Keď sa oba tímy stretli naposledy, padlo osem gólov a radoval sa Petr Rada. Vtedy však skúsený tréner viedol Jablonec, teraz už je na opačnej strane barikády.  Svojmu bývalému koučovi však čelil aj celok z Prahy, je ním Ľuboš Kozel.

Dukla doposiaľ hrala len proti oponentom z Prahy - po tesnej výhre nad Bohemians nezvládla derby so Spartou. V posledných 13 ligových zápasoch zaknihovala iba jedinú výhru. Jablonec si po prehre s Ostravou rozdelil body s Plzňou. Z hlavného mesta si však bral všetky tri, rozhodol o tom víťaznou trefou Slovák Hollý, ktorý prekonal krajana Hrušku. V závere pridal poistku Kanakimana. Všetko ale mohlo byť inak, keby v 79. minúte z penalty vyrovnal Barac.

Bohemians Praha - Sparta Praha 1:2

/L. Haraslín za Spartu od 59. min/

Bohemians si v úvodných troch kolách zobrali z každého rožku trošku - výhru, prehru i remízu. Dvakrát po sebe však neskórovali, čím potvrdili pozíciu najhoršieho ligového útoku z minulej sezóny. Sparta si ako jediná držala stopercentnú bilanciu a prial jej aj fakt, že vonku v lige šesťkrát za sebou zvíťazila. 

Klokani nevyhrali ani jeden z posledných ôsmich vzájomných ligových súbojov, z čoho až šesťkrát tímu z Letnej podľahli. Sparta na pôde tohto oponenta naposledy prehrala v novembri 2001. Divákov na ikonickom štadióne Ďolíček potešil po 40 minútach gólový Yusuf. Ešte v prvom polčase však vyrovnal Tuci.

V druhej polovici sa tesne pred hodinou hry na ihrisko dostal Haraslín a už o dve minúty zohral podstatnú úlohu pri zásahu Birmančeviča, ktorému naservíroval ideálnu prihrávku na rozhodujúcu trefu. Sparta tak naďalej ostáva nezdolaná.

Teplice - Liberec 2:1

/R. Čerepkai od 81. min -  Ľ. Tupta do 67. min, L. Letenay od 46. min/

Teplice od štartu ročníka ešte nezvíťazili a zapísali si už päť ligových prehier v rade. Niečo podobné zažili aj na jeseň 2021, keď vyšli naprázdno sedemkrát za sebou. Doma vyhrali iba jediný z posledných šiestich duelov.

Liberec sa mohol pochváliť rovnakou štatistikou ako vyššie spomínaní Bohemians - vyrovnanou bilanciou 1-1-1. Od začiatku minulej sezóny ale na ihriskách súperov vyhral iba dva zo 17 zápasov najvyššej súťaže, z čoho osemkrát obstál bez bodu. Teplice neprehrali posledných päť vzájomných stretov a v štyroch z nich Liberec porazili.

Domáci svoju šnúru bez prehry proti tomuto oponentovi napokon natiahli na číslo šesť. Dlho to vyzeralo, že si tento zápis predĺžia remízovým výsledkom, no v štvrtej minúte nadstaveného času im víťazstvo vystrelil Gning. Gól slovenského útočníka Letenaya zo 47. minúty tak pre káder z Liberca nemal veľkú hodnotu.

Slavia Praha - Olomouc 2:0

/M. Tomič hral do 83. minúty, I. Schranz hral od 83. minúty - J. Chvátal bol na lavičke náhradníkov/

Slavia po výhre nad Olomoucom bodovala už v 13. zápase najvyššej českej súťaže v rade. Za výhrou nasmeroval domácich v 6. minúte Václav Jurečka, ktorý pri svojom premiérovom štarte v sezóne premenil penaltu. V závere pridal poistku striedajúci Malick Diouf. Zatiaľ čo zošívaní ostávajú s brankárom Antonínom Kinským v lige neprekonaní a neporazení, Sigma pod trénerom Tomášom Janotkom prvýkrát prehrala.