Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hollý rozhodol o výhre, Nebyla sa zranil. Hruška inkasoval trikrát, netešil sa ani Baník

Aktualizované
Hollý bol hrdinom Jablonca.
Hollý bol hrdinom Jablonca.Profimedia
Futbalisti Jablonca vyhrali v sobotnom zápase úvodného kola českej najvyššej súťaže proti Mladej Boleslavi. Ostrava prehrala na pôde Bohemiansu. Vo večernom stretnutí zdolala Plzeň nováčika Duklu Praha.

Jablonec - Mladá Boleslav 2:0

O víťazný gól Jablonca sa postaral slovenský stredopoliar Dominik Hollý, ktorý v 31. minúte otvoril skóre. Bol to preňho druhý presný zásah od zimného príchodu do českého tímu. Asistoval mu Čanturišvili, ten vsietil druhý gól domácich. V základnej zostave nastúpil aj ďalší Slovák Sebastián Nebyla, ale v 72. minúte striedal pre zranenie.

Na strane hostí odohral celý duel obranca Martin Králik. Defenzíva s ním na ľavej strane stopérskej trojice mala plné ruky práce, pretože Mladá Boleslav dohrávala s dvomi vylúčenými hráčmi. V nadstavenom čase úvodného dejstva putoval po druhej žltej karte pod sprchy Sakala a v 73. minúte ho nasledoval Suchý.

Bohemians - Ostrava 2:1

Slovenské kvarteto na strane Ostravy nie je po prvom kole spokojné, pretože Bohemians doma uspel. V základnej zostave nastúpil iba Rigo, ktorý však bol cez polčas vystriedaný. Práve vtedy prišiel do hry Prekop, zatiaľ čo Rusnák naskočil na záverečných desať minút. Brankár Holec bol iba na lavičke náhradníkov.

České Budějovice - Olomouc 0:2

Obranca Kotula nastúpil v základnej zostave domáceho celku, lenže ani on sa netešil z bodov. Napriek tomu, že odohral celý duel jeho mužstvo inkasovalo dvakrát od Klimenta, v oboch prípadoch mu prihrával Zorvan. V drese Olomouca boli iba na lavičke náhradníkov Chvátal a Digaňa.

Dukla Praha - Viktoria Plzeň 1:3

Dukla po návrate do najvyššej súťaže odštartovala domácou prehrou. V jej brány nastúpil slovenský gólman Hruška, ktorý sa do tohto tímu vrátil z Banskej Bystrice a zo štyroch striel medzi tri žrde za ním skončili tri lopty. V drese Plzne nezasiahol do hry ani jeden Slovák, keďže Tvrdoň a aj Jirka boli iba na lavičke náhradníkov. Celý duel odohral Kabongo, ten do Viktorie zamieril po tom, ako hosťoval v Podbrezovej.