Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hrať sa nebude. V Česku pre nepriaznivé počasie odložili všetky futbalové zápasy

Profesionálne súťaže sa počas víkendu v Česku hrať nebudú.
Profesionálne súťaže sa počas víkendu v Česku hrať nebudú.Profimedia / Pavel Mazáč / CNC /
Pre silné dažde a hroziace povodne v Česku odložila Ligová futbalová asociácia (LFA) celý program 8. kola prvej ligy a aj 9. kola druhej najvyššej súťaže. Náhradné termíny zápasov, ktoré sa mali hrať cez víkend, zatiaľ neurčila. LFA o tom informovala v tlačovej správe.

"Rozhodnutie bolo prijaté v súlade s rozpisom celoštátnych súťaží na základe nepriaznivej predpovede počasia a predovšetkým pre bezpečnosť hráčov, fanúšikov a všetkých ostatných osôb podieľajúcich sa na organizácii zápasov. Bezpečnosť je pre LFA v tejto situácii absolútnou prioritou," uviedol výkonný riaditeľ asociácie Tomáš Bárta.

"Ďalším kľúčovým faktorom pri rozhodovaní bola tiež spoločenská zodpovednosť, ktorú LFA vníma v týchto chvíľach obzvlášť silno. Členovia integrovaného záchranného systému, ako sú policajti, hasiči a zdravotníci, ktorí bežne asistujú pri organizácii zápasov, budú v nasledujúcich dňoch a hodinách nevyhnutne potrební v teréne pri pomoci obyvateľstvu. LFA chce všetkým vyjadriť podporu a mnoho síl," dodal Bárta.

V prvej lige sa malo päť zápasov hrať v sobotu a zvyšné tri stretnutia v nedeľu. Aj keď väčšina zápasov mala byť mimo oblastí, ktoré majú najviac postihnúť silné dažde, LFA sa rozhodla pre odloženie celého programu. V druhej lige sa mali dva zápasy odohrať v piatok, tri v sobotu, dva v nedeľu a jeden v pondelok.

Zatiaľ čo zápasy druhej najvyššej súťaže sa budú môcť odohrať v niektorom z týždňov, keď sa uskutočnia európske poháre, termíny pre prvú ligu sa budú hľadať ťažšie. Na konci septembra a októbra bude na programe domáci pohár, takže ako prvá pripadá do úvahy až streda 4. decembra.

O deň neskôr má však k predohrávke 18. kola nastúpiť Sparta proti Bohemiansu, pretože na Letnej o deň neskôr začne hokejová akcia Winter Hockey Games so zápasmi pod holým nebom.

Zatiaľ nie je jasné, či LFA pre počasie odloží aj dve dohrávky, ktoré sa majú uskutočniť v utorok. Plzeň má privítať Olomouc a Mladá Boleslav zas hostí pražskú Slaviu. Zápasy 6. kola boli odložené pre účasť mužstiev v záverečnom 4. predkole európskych pohárov.