Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Jirka zariadil víťazstvo Plzne. Križanovi debut nevyšiel, Rusnák a Blahút sa zranili

Aktualizované
Jirka sa postaral o výhru Plzne.
Jirka sa postaral o výhru Plzne.Profimedia
Futbalisti Plzne vyhrali v nedeľnom zápase 5. kola českej Chance ligy na pôde Českých Budějovíc hladko 3:0. Uspeli aj Olomouc a Liberec.

Olomouc - Mladá Boleslav 3:2

Olomouc zdolal Mladú Boleslav tretíkrát z posledných štyroch ligových zápasov a vyhral i druhé domáce stretnutie v tejto sezóny. Hostia ale vzhľadom na náročný zápas počas týždňa proti Beer Ševe obmenili zostavu. Aj preto bol stopér Martin Králik iba na lavičke náhradníkov, rovnako ako jeho krajan Andrej Kadlec.

V drese Sigmy prišiel do hry obranca Juraj Chvátal až v 83. minúte, brankár Digaňa nenastúpil. Hrdinom domácich sa stal dvojgólový útočník Jan Kliment a s piatimi presnými zásahmi je najlepším strelcom celej Chance ligy.

České Budějovice - Plzeň 0:3

Slovenský krídelník Erik Jirka zariadil víťazstvo Plzne, pretože sa postaral o víťazný gól, ktorý vsietil z pokutového kopu a pri druhom zásahu asistoval. V tejto sezóne sa presadil celkovo dvakrát. Čisté konto udržal jeho krajan a brankár Marek Tvrdoň. S bilanciou 1+1 ukončil duel aj Cadú. 

Plzeň sa so skvelým skóre 12:1 a ziskom trinástich bodov nachádza na druhom mieste za Spartou. Za České Budějovice debutoval obranca Richard Križan, ktorý nedávno prišiel zo Slovana Bratislava. Kotula bol iba na lavičke. Tím trénera Straku prehral aj piaty duel a so skóre 1:16 je bez bodu na dne tabuľky.

Liberec - Pardubice 3:0

Ľubomír Tupta s kapitánskou páskou odohral za Liberec 80 minút a aj keď gól nedal, tak jeho spoluhráči skórovali trikrát, a tak mohli domáci oslavovať hladkú výhru. Vďaka nej je Slovan na šiestej priečke. Iba na striedačke boli Dulay, Letenay i brankár Krajčírik. Za hostí chytal Viktor Budinský, pripísal si päť úspešných zákrokov.

Slovácko - Ostrava 1:0

Ostrava vzhľadom na náročný zápas počas týždňa v Kodani spravila niekoľko zmien v zostave, takže prvý raz v tejto ligovej sezóne dostal šancu v bráne Dominik Holec, ktorého nešťastne prekonal jeho spoluhráč Chaluš a tento gól sa ukázal ako rozhodujúci. 

V základe Baníka začal aj Matúš Rusnák, lenže po devätnástich minútach sa zranil a musel striedať. Erik Prekop odohral celý duel, zatiaľ čo Tomáš Rigo prišiel do hry v 59. minúte. Ostrava záverečné minúty dohrávala bez vylúčeného Buchtu.

Slovácko v zostave s Patrikom Blahútom, ktorý absolvoval 77 minút a tiež sa zranil, ako aj Filiom Vaškom, držiteľom žltej karty, vyhralo najtesnejším rozdielom, pričom v tabuľke poskočilo na šieste miesto. Ostrava je jedenásta.

Aktuálna tabuľka Chance ligy.
Aktuálna tabuľka Chance ligy.Flashscore