Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Letenay dvomi gólmi a prihrávkou režíroval výhru Liberca, Čerepkai zariadil tri body Teplíc

Aktualizované
Letenay odohral skvelý zápas.
Letenay odohral skvelý zápas.Profimedia/ ČTK / Petrášek Radek
Futbalisti Liberca vyhrali v sobotnom zápase 10. kola českej futbalovej Chance ligy proti Dukle Praha hladko 4:1 a ich víťazstvo režíroval slovenský útočník Lukáš Letenay (23).

Dukla Praha - Liberec 1:4

Slovák Lukáš Letenay síce prišiel na ihrisko až pred začiatkom druhého polčasu, ale stihol zariadiť výhru Liberca. Dvadsaťtriročný útočník totiž strelil dva góly a na jeden asistoval, takže zažil svoj najlepší duel od prestupu z Púchova. Jednou asistenciou sa prezentoval kapitán hostí Ľubomír Tupta, ten odohral 57 minút.

Ich krajania Dulay a Krajčírik boli na lavičke náhradníkov. Za Duklu odchytal celé stretnutie brankár Matúš Hruška, ale štyri zásahy inkasoval zo siedmich striel medzi tri žrde. Kompletnú porciu minút absolvoval taktiež stredopoliar Filip Lichý, zatiaľ čo Bačinský aj Svoboda do hry nezasiahli.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Pardubice - Teplice 0:1

Poriadna kartový mariáš rozohral rozhodca Černý v Pardubiciach, pretože domácim vylúčil do polčasu až dvoch hráčov. Najskôr v 28. minúte putoval pod sprchy Simon a v nadstavenom čase aj Solil. V 57. minúte sa k nim pridal takisto hosťujúci Bílek, takže duel sa dohrával v zložení deviatich proti desiatim.

Rozhodujúci moment prišiel krátko pred koncom, keď slovenský útočník Roman Čerepkai premenil pokutový kop. Bol to jeho prvý gól v drese Teplíc. Prvé čisté konto v sezóne udržal brankár Richard Ludha, aj keď na jeho svätyňu išla iba jedna strela. Do zostavy sa vrátil po tom, ako bol päťkrát iba v pozícii náhradníka.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Slovácko - Karviná 2:1

Aj v ďalšom stretnutí videli diváci červené karty, konkrétne dve. Najskôr ju dostal domáci Hofmann a následne hosťujúci Svozil. Za Slovácko odohral celý duel slovenský obranca Vaško, videl žltú kartu. Blahút absolvoval 84 minút. V drese hostí odohral kompletnú minutáž Krčík, z lavičky prišiel Mikuš.

Jablonec - Hradec Králové (19:00)