EURO 2024: Na Ivana už máme ponuky, priznal agent Schranza. Kľúčová bude prestupová čiastka

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Na Ivana už máme ponuky, priznal agent Schranza. Kľúčová bude prestupová čiastka

Ivan Schranz strelil na Eure tri góly.
Ivan Schranz strelil na Eure tri góly.Profimedia
Ak by ste si pred začiatkom Eura stavili, že Ivan Schranz (30) bude mať po odohraní väčšiny osemfinálových zápasov viac gólov ako Harry Kane, Cristiano Ronaldo alebo Kylian Mbappé a bude patriť medzi troch najlepších strelcov celého turnaja, pravdepodobne by ste si prišli na balík peňazí. Slovenskému krídelníkovi Slavie Praha sa to podarilo, čo je hlavný dôvod, prečo sa nahlas hovorí o jeho odchode na prestížnejšiu futbalovú adresu.

Historický gól

Schranz strelil v nedeľu gól, na ktorý sa bude na Slovensku ešte dlho spomínať. Bez preháňania možno povedať, že jeho zásah v osemfinále majstrovstiev Európy proti favorizovanému Anglicku sa stal jedným z najpamätnejších v histórii slovenského futbalu.

Schranz sa predral okolo stopéra Marca Guéhiho, vo vnútri šestnástky si prebral skvelú prihrávku od Davida Strelca a vonkajším priehlavkom poslal Slovensko do vedenia.

Zostrih zápasu Anglicko - Slovensko.
TV Markíza

Dlho to vyzeralo, že jeho tretí gól na turnaji pošle Slovákov do historického štvrťfinále, ale v piatej minúte nadstaveného času Jude Bellingham skvelými nožničkami odmietol senzáciu a Harry Kane na začiatku predĺženia otočil zápas v prospech ašpiranta na trofej.

Schranzov gól tak vyšiel nazmar. "Možno to budeme ľutovať do konca života. Možno už nebudeme mať ďalšiu šancu, ako je táto, aby sme napísali históriu. Nakoniec sa s tým nejako vyrovnáme, ale bude to trvať dlho," priznal ofenzívny univerzál. "Dal som tretí gól na turnaji, ale čo z toho?" pýtal sa sklamane po záverečnom hvizde.

Ponuky už prichádzajú

Hoci na to bezprostredne po trpkom konci nemyslel, jeho trefa do brány Anglicka môže mať obrovský vplyv na budúcu kariéru. "Na Ivana už máme nejaké ponuky," priznal v rozhovore pre SeznamZprávy agent slovenského reprezentanta Václav Ježdík.

Schranz v septembri dovŕši 31 rokov, po skvelom šampionáte má možno poslednú šancu na veľký prestup na jednu z prestížnych adries v západnej Európe. "Kedy inokedy, ak nie teraz. Ivan nikam neuteká, v Slavii je spokojný, ale vek sa zastaviť nedá. Pokiaľ má prísť možnosť prestupu, je to teraz," uviedol Ježdík.

Najlepší strelci Eura pred poslednými dvomi osemfinále.
Najlepší strelci Eura pred poslednými dvomi osemfinále.Opta by Stats Perform/Profimedia

Slovenský rýchlik pôsobí v Edene od leta 2021. Od začiatku patril k základným stavebným kameňom tímu Jindřicha Trpišovského, no uplynulá sezóna mu príliš nevyšla. V lige strelil len dva góly a často nastupoval z lavičky ako žolík. Preto je relevantná otázka, či by mu nový impulz prospel. Zvlášť, keď na Eure dokázal, že sa dokáže presadiť aj proti hviezdam z najslávnejších európskych súťaží.

Prekážkou jeho presunu môže byť zmluva, ktorá ho v Edene viaže na najbližšie dva roky. "Veľkú úlohu v prípadnom prestupe zohrá Slavia, ktorú čaká veľmi dôležitá sezóna. Dôležitá je teraz prestupová čiastka, ktorú Slavia stanoví. Je to v ich rukách," priznal Ježdík. "Rokovania však prebiehajú na rovinu, so športovým riaditeľom mám veľmi dobré vzťahy."

Štatistiky Ivana Schranza.
Štatistiky Ivana Schranza.Flashscore

Aj keby Schranz zostal v Edene, stále by mal o čo hrať. Chýba mu titul, pričom vidina priameho postupu do Ligy majstrov je lákavá. Ponuka z poprednej európskej súťaže by sa však odmietala s ťažkým srdcom, najmä v jeho veku.

Anglicko - Slovensko 2:1 pp

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!