Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Podcast so Strakom: V Michalovciach som sa dostal do bahna, mám toľko historiek

Straka pre Livesport Daily, ktorý vytvára materská spoločnosť Flashscore, prehovoril o poslednej úspešnej slovenskej záchranárskej ceste.
Straka pre Livesport Daily, ktorý vytvára materská spoločnosť Flashscore, prehovoril o poslednej úspešnej slovenskej záchranárskej ceste.Livesport
Jedna z najvýraznejších trénerských persón posledných desaťročí v Česku i na Slovensku - to je Franz Straka (66). Tréner, ktorý naposledy predviedol, ako sám hovorí, čisto husársky kúsok, keď zachránil chradnúce Michalovce. Mužstvo prebral v rozklade po tom, čo v slovenskej lige nedokázalo vyhrať 21 zápasov v rade. Teraz po ňom siahlo Dynamo České Budějovice, ktoré verí, že známy motivátor bude mať rovnako úspešný štart do angažmánu ako na Slovensku.

V prvej polovici dielu vám prinášame rozhovor s Františkom Strakom, ktorý vznikol ešte pred oznámením jeho nového pôsobiska. Hovorí o tom, ako sa zrodil okamžitý úspech v Michalovciach a ako sa on sám v posledných rokoch trénersky vyvinul.

"Ja na lavičku patrím. To ma absolútne napĺňa," vraví Straka. "V Michalovciach som sa však dostal do bahna, to nejde inak popísať. Tie podmienky, mám toľko historiek. Bolo to nesmierne ťažké, ale podarilo sa niečo, čomu som veril od začiatku," dodáva.

Od nedele nový tréner Dynama České Budějovice zároveň popísal skúsenosti s menom, ktoré je v českom futbale dobre známe vďaka pompéznemu príchodu do Slavie pred ôsmimi rokmi. 

"Gino van Kessel - sám som sa pýtal, čo robí v takomto klube. Pamätám si ho z angažmánov, či už to bol Ružomberok, alebo Slovan Bratislava, vtedy bol Gino v Trenčíne špičkový hráč. Kolujú o ňom určité fámy, veľa sa hovorilo, že má rád hazard, že mu prepadol. Ten hráč mal na oveľa viac," odhaľuje pohľad na útočníka Straka.

V druhej časti epizódy novinár Jakub Bartoš, ktorý má prehľad o dianí v juhočeskom klube, odhaduje, aké úspešné by mohlo byť spojenie Straku s Českými Budějovicami. "Toto je iné v tom, že sem prichádza už po druhom kole. Prichádza do situácie, ktorá pre klub nie je ideálna nielen po športovej, ale ani po finančnej stránke. Je na ňom, či dokáže na tím priniesť i dlhodobejšiu víziu a koncepciu. Ako si dokáže získať hráčov a fanúšikov klubu," hovorí Bartoš.

Livesport Daily #312: Nemyslím si, že som len záchranár a motivátor, vraví tréner Straka
Livesport

V utorkovej epizóde podcastu Livesport Daily sme rozoberali tiež:

Prečo sa nenaplnil potenciál Gina van Kessela?

Okolnosti a dôvody, prečo nepokračoval v Michalovciach.

Je František Straka správnou voľbou pre Dynamo?

Nový diel Livesport Daily nájdete na obľúbených podcastových platformách - Spotify a Apple Podcasts.