Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Regáliho gól na body nestačil, Tupta prispel zásahom k výhre Liberca. Slavia bez gólov

Aktualizované
Liberec potvrdil rolu favorita na trávniku Karvinej.
Liberec potvrdil rolu favorita na trávniku Karvinej.Profimedia
Slovenský futbalový útočník Ľubomír Tupta (26) sa gólom podieľal na víťazstve Liberca na pôde Karvinej 3:1 v úvodnom kole českej najvyššej súťaže. V drese domácich sa strelecky presadil slovenský krídelník Martin Regáli (30). Slovácko, prekvapivo, remizovalo so Slaviou, ale ani na dvanásty pokus ju nezdolalo. Doma čaká na výhru osem duelov.

Karviná - Liberec 1:3

Liberec vyhral štvrtýkrát z posledných piatich vzájomných zápasov a len druhýkrát z uplynulých 17 zápasov vonku v najvyššej súťaži. Premiéra na lavičke tak vyšla Radoslavovi Kováčovi a nie domácemu Martinovi Hyskému. Skóre duelu otváral už v štvrtej minúte ranou spoza šestnástky Regáli.

Ako sa v ďalšom priebehu ukázalo, na tri body to nestačilo. Liberec ešte do prestávky dvomi zásahmi otočil napriaznivý vývoj. Pečať rezultátu dal v samom závere Ľubomír Tupta

/R. Mikuš odohral celý zápas, M. Regáli hral do 80. minúty, D. Krčík hral od 23. min - L. Letenay hral od 54. min, Ľ. Tupta hral od 67. min, P. Dulay bol na lavičke náhradníkov/

Slovácko - Slavia Praha 0:0

Futbalisti pražskej Slavie vstúpili do novej sezóny prekvapujúcou bezgólovou remízou na štadióne Slovácka. Vicemajstrovi a najväčšiemu favoritovi na titul nepomohlo k očakávanému víťazstvu ani desať reprezentantov z nedávnych majstrovstiev Európy, ktorých tréner Jindřich Trpišovský postupne nasadil do hry. Roman West sa pri trénerskej premiére na lavičke prvoligistu mohol so Slováckom radovať z bodového zisku.

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Flashscore

Trpišovský, ktorý odkoučoval svoj 300. zápas v najvyššej českej súťaži, na začiatku ročníka nečakane postavil do základnej zostavy hneď šesticu z Eura - Tomáša Holeša a Vlčka, Davida Douděru, Matěja Juráska, Lukáša Provoda a Mojmíra Chytila. Do hry naskočili následne David Zima a po 60 minútach aj autor troch gólov zo šampionátu v Nemecku, najlepší strelec Ivan Schranz, Petr Ševčík a najväčšia letná posila Tomáš Chorý. Ani oni ale nezariadili pre svoj tím prvé tri body.

/P. Blahút hral do 80. minúty - I. Schranz hral od 60. min/

Hradec Králové - Teplice 1:0

Hradec Králové zdolal v dohrávke úvodného kola Teplice 1:0. O jediný gól sa postaral v piatej minúte nadstavenia obranca Karel Spáčil. Asistoval mu naň slovenský futbalista Samuel Dancák. Východočesi nadviazali na štyri víťazstvá so sklármi z minulej sezóny, vrátane dvoch vo finálovej skupine o Európu a opäť si udržali čisté konto. Teplice zdolali už ôsmykrát z uplynulých deviatich vzájomných ligových zápasov. Oba tímy si zahrali v priebehu ostatných troch mesiacov po štvrtý raz. 

/S. Dancák odohral celý zápas + ŽK, L. Čmelík od 63. min - R. Ludha odchytal celý zápas, K. Zsigmond od 58. min/