Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Schranz pomohol Slavii k víťazstvu, Sparta ostáva stopercentná na čele tabuľky

Aktualizované
Dulay (vpravo) debutoval v českej najvyššej súťaži.
Dulay (vpravo) debutoval v českej najvyššej súťaži.Profimedia
Futbalisti Slavie Praha vyhrali v piatkovej predohrávke 3. kola českej Chance ligy na ihrisku Liberca. Sparta Praha zdolala Duklu a ostáva s plným počtom bodov na čele tabuľky.

Liberec - Slavia Praha 0:1

Hrdinom zápasu sa stal mladý senegalský obranca El Hadji Malick Diouf, ktorý sa postaral o jediný gól. Pražský tím je so siedmimi bodmi priebežne na druhej priečke, ale väčšina tímov má ešte zápas k dobru. Slavia navyše stále neinkasovala a víťazne sa naladila na stredajší domáci duel 3. predkola LM proti belgickému Saint-Gilloise.

Červenobieli potvrdili, že sa im proti Slovanu darí, bodovali s ním pätnásty raz z uplynulých 16 vzájomných stretnutí v najvyššej súťaži. Severočesi prvýkrát v novej sezóne prehrali. Liberec doma v lige štvrtýkrát za sebou nezvíťazil.

Za Liberec hral do 74. minúte útočník Tupta. Záverečnú polhodinu strávil na hracej ploche mladý Dulay, vďaka čomu debutoval v českej Chance lige. Hosťom k výhre pomohol Schranz, vystriedaný bol až v 90. minúte a videl žltú kartu.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Sparta Praha - Dukla Praha 2:0

Sparta potvrdila pozíciu favorita a v pražskom derby zdolala Duklu. O víťazný gól sa postaral obranca Vitík, v druhom polčase sa k nemu pridal z pokutového kopu Birmančevič. Sparťania majú na čele tabuľky plný počet deviatich bodov a skóre 8:2.

Sparťania doma v najvyššej súťaži nenašli premožiteľa v 20. zápase po sebe. Ďalším stopercentným tímom v ligovom ročníku je Plzeň, tá odohrala o duel menej. V ich základnej zostave domácich nastúpil aj krídelník Lukáš Haraslín, ktorý odohral 65 minút.

Dukla nenadviazala na výhru 1:0 nad Bohemiansom a vonku v lige nezvíťazila už trinásť zápasov. Trénerovi Petrovi Radovi nevyšiel návrat na Letnú, kde ako kouč krátko pôsobil. Za hostí chytal Matúš Hruška, na jeho bránu smerovalo až osem striel. Celý duel odohral aj stredopoliar Filip Lichý. 

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore