Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slavia má na čele naďalej náskok šiestich bodov, Ludha udržal čisté konto

Martin Lehotský
Aktualizované
Ludha zatiahol roletu.
Ludha zatiahol roletu.Profimedia / ČTK / Vostárek Josef
Nedeľný program 12. kola Chance ligy odštartoval stretnutím v Prahe, kde sa domáci Bohemians zmierlivo rozišli s Mladou Boleslav. Karviná doma uštedrila Českým Budějoviciam štvorku, hostia tak na pôde súpera nezvíťazili už 33-krát v rade. Teplice zlomili prekliatie a uspeli na ihrisku Slovácka. Slavia potvrdila prvé miesto a aj šesťbodový náskok pred Spartou.

Bohemians - Mladá Boleslav 2:2

/T. Frühwald celý zápas - M. Králik celý zápas/

Štadión Ďolíček hostil súboj 12-bodových tímov, obe mužstvá vyhrali z posledných piatich ligových duelov iba jediný. Bohemians naposledy ukončili štvorzápasovú sériu bez výhry, Mladá Boleslav zaznamenala bezgólovú remízu s Ostravou.

Hostia na ihrisku Bohemians nezvíťazili v lige od mája 2018. Museli si dávať pozor na útočníka Yusufa, ktorý sa podieľal na šiestich z 11 ligových gólov svojho tímu. Bahrajnský útočník mal o motiváciu postarané - v minulej sezóne nastupoval práve za Boleslav.

Spomínaný kanonier sa presadil opäť, keď v piatej minúte nadstaveného času dorazil svoj neúspešný penaltový pokus, výsledku dal konečnú podobu a mužstvu okolo slovenského brankára Frühwalda zachránil aspoň bod v zápase, ktorý videl dva pokutové kopy.

Karviná - České Budějovice 4:1

/K. Vallo do 68. min, D. Krčík celý zápas, R. Mikuš od 68. min - R. Križan celý zápas/

Beznádejne posledné Budějovice zavítali do Karvinej. Hostia v najvyššej súťaži na ihriskách súperov nevyhrali 32-krát v rade. Ako jediní navyše nemali z úvodných 10 kôl ani jednu výhru, deväťkrát prehrali a až osemkrát sa nedokázali presadiť. Na víťazstvo u protivníka čakajú s bilanciou 0-7-25 od októbra 2022.

Domáci zaknihovali v predchádzajúcich šiestich ligových zápasoch jedinú porážku a v posledných štyroch vystúpeniach na svojom ihrisku si udržali čisté konto. Celkovo neinkasovali už 412 minút.

Papierové predpoklady sa postupne začali napĺňať od siedmej minúty, keď sa presadil Vecheta. V druhom polčase mu na gól nebolo treba ani minútu, v tom čase už však zvyšoval na 3:0. K Vechetovi sa pridali aj kolegovia Memič a Kahuan Vinícius, česť nemohúcich hostí mierne zachránil Matoušek a oponentovi tak nedovolil natiahnuť nepriestrelnosť na 500 minút.

Slovácko - Teplice 0:2

/F. Vaško celý zápas, P. Blahút od 68. min - R. Ludha celý zápas, R. Čerepkai do 68. min/

Slovácko malo pred zápasom nárok na pozitívnu náladu, Tepliciam totiž doma nepodľahlo desaťkrát po sebe. Domáci vyšli naprázdno v jedinom z predchádzajúcich ôsmich duelov v lige, na svojom štadióne ešte neprehrali a iba raz tam inkasovali. Vzájomná ligová bilancia bola pred nedeľným stretnutím vzácne vyrovnaná 13-18-13

O úvodnú trefu merania síl sa postaral senegalský legionár Gning z mužstva hostí. Pozdvihnúť vlajku Slovácka mohol po hodine hry Havlík, z pokutového kopu však neuspel. Trest prišiel v poslednej 10-minútovke, keď triumf Teplíc poistil Horský.

Viac strelcov sa už nenašlo, hostia tak na jedenásty raz konečne uspeli na pôde oponenta z južnej Moravy. Brankár Richard Ludha udržal svoje druhé čisté konto v tejto sezóne.

Jablonec - Slavia Praha 1:2

/S. Nebyla do 74. min, D. Hollý do 65. min/

Slavia vyhrala a potvrdila prvé miesto, na ktorom má pred Spartou naďalej šesťbodový náskok. Hostí poslal do vedenia svojím prvým gólom v zošívanom drese kamerunský stredopoliar Michez, nadviazal na neho premiérovým zásahom po návrate z Feyenoordu ofenzívny futbalista Lingr.

Čanturišvili síce za domácich dokázal skorigovať výsledok, no Jablonec na body nedosiahol a patrí mu šieste miesto v tabuľke. Slovenskí legionári Sebastián Nebyla a Dominik Hollý nastúpili v základnej zostave domácich, prvý menovaný odohral 74 minút a druhý 65. Hosťujúci Ivan Schranz je naďalej zranený.

Slavia vyhrala doposiaľ desať z jedenástich zápasov, raz remizovala a v novej sezóne Chance ligy stále neprehrala. Okrem toho disponuje výborným skóre 24:3, ktoré hovorí o najlepšej ofenzíve aj defenzíve.

Aktuálna tabuľka Chance ligy.
Aktuálna tabuľka Chance ligy.Flashscore