Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slavia nedala šancu Plzni, veľmi zlý zápas Tvrdoňa. Skórovali Griger aj Čmelík

Aktualizované
Hradec Králové zaknihoval hladké víťazstvo.
Hradec Králové zaknihoval hladké víťazstvo.ČTK / Lebeda Pavel
Futbalisti Hradca Králové vyhrali v sobotnom zápase 9. kola českej najvyššej súťaže proti Slovácku hladko 3:0, pričom o dva góly sa postarali slovenskí hráči. V šlágri kola Slavia Praha rovnakým skóre zdolala Plzeň.

Hradec Králové - Slovácko 3:0

Hradec Králové prvýkrát v tejto sezóne nastúpil bez slovenského hráča v základnej zostave, ale v 23. minúte sa na ihrisko dostal Adam Griger, ktorý vymenil zraneného spoluhráča, zažil svoj debut a v druhom polčase strelil svoj prvý gól po letnom príchode.

Pre zranenie chýbal v zostave Hradca viac ako mesiac krídelník Lukáš Čmelík, no teraz sa vrátil a takisto sa zapísal do listiny. Po desiatich minútach na ihrisku stanovil konečný výsledok, vďaka ktorému sa domáci priebežne dostali na štvrté miesto. Z lavičky prišiel aj Dancák. Za hostí odohral celý duel Vaško, iba na striedačke ostal Blahút.

Karviná - Jablonec 1:0

David Krčík absolvoval v základnej zostave celý zápas pri výhre Karvinej, videl žltú kartu. Jeho krajania Mikuš, Regáli a Vallo boli iba na striedačke. Za hostí odohral 65 minút Nebyla, bol napomenutý žltou kartou a na druhé dejstvo nastúpil ešte Hollý.

Teplice - Ostrava 2:3

Ostrava v prestrelke uspela na pôde Teplíc, za ktoré nastúpil v základnej zostave Danihel, ale po 23 minútach striedal pre zranenie. Jeho krajan Čerepkai vydržal na ihrisku 75 minút, brankár Ludha bol iba na striedačke. K trom bodom pre Baník prispel výkonom počas celého duelu mladý Rigo. Holec a Rusnák nenastúpili.

Slavia Praha - Plzeň 3:0

Slovenský brankár Marián Tvrdoň bude chcieť na tento zápas čo najskôr zabudnúť, pretože v prvom polčase dostal tri góly a cez prestávku ho vystriedal Jedlička. Gólman Plzne najskôr inkasoval z nechytateľnej dorážky Bořila a nemohol ani za tretí zásah Provoda, ale faulom zavinil penaltu, ktorú premenil Chorý.

Pražský tím hladko zvíťazil napriek tomu, že v jeho zostave nefiguroval zranený Ivan Schranz. Za hostí začal v základnej zostave a odohral 67 minút krídelník Erik Jirka. Slavia stratila v úvodných ôsmich zápasoch iba dva body pri remíze, ligu vedie s 22 bodmi. Plzeň je priebežne tretia.