Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sparta bez Haraslína vstúpila do sezóny víťazne. Proti Pardubiciam musela otáčať

Olatunji sa postaral o víťazný zásah.
Olatunji sa postaral o víťazný zásah.Profimedia
Futbalisti Sparty vykročili za tretím titulom v rade víťazstvom, keď v prvom ligovom kole zdolali doma Pardubice 2:1. Hostia na Letnej viedli zásluhou Jana Kalabišku (37), no ešte v prvom polčase vyrovnal Matěj Ryneš (23). Po zmene strán rozhodol Victor Olatunji (24). Pražania sa výhrou naladili na utorňajší úvodný duel druhého predkola Ligy majstrov na pôde Shamrocku Rovers.

Sparta Praha - Pardubice 2:1

Zverenci nového trénera Larsa Friisa nastúpili bez slovenského reprezentanta Lukáša Haraslína, ktorý má po Eure 2024 v Nemecku predĺžené voľno. Jeho spoluhráči neprehrali ani deviaty vzájomný zápas v lige s Pardubicami a po ôsmy raz zvíťazili. Doma zdolali svojho súpera vo všetkých piatich prípadoch. Úradujúci majstri nenašli pred svojimi fanúšikmi premožiteľa ani v 19. ligovom vstúpení v rade. V minulom ročníku na domácom trávniku ako jediní neprehrali. 

Najzaujímavejšie štatistiky.
Najzaujímavejšie štatistiky.Flashscore

Stretnutie, ktoré otvoril v 25. minúte hosťujúci Kalabiška, sledovalo na Letnej 16 744 divákov, ktorí vypredali štadión. V nadstavenom čase prvého dejstva vyrovnal Ryneš a po zmene strán rozhodol o troch bodoch pre Spartu Olatunji. V bráne Pardubíc stál Slovák Viktor Budinský. Z ostatných 23 ligových zápolení prehrali futbalisti Sparty iba raz. Bodovali v dvanástom strete najvyššej českej súťaže v rade.