Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Spolupráca Slovákov naštartovala Jablonec za obratom, Sparta penaltou zachránila remízu

Aktualizované
Hollý sa postaral o vyrovnanie.
Hollý sa postaral o vyrovnanie.Profimedia / ČTK / Petrášek Radek
Česká najvyššia futbalová súťaž odštartovala svoje šieste kolo v Prahe, kde tím Jablonca porazil domácich Bohemians. Pod výhru hostí sa výrazne podpísali slovenskí futbalisti Sebastián Nebyla (22) a Dominik Hollý (22). Triumf nezaknihoval ani ďalší celok z hlavného mesta - Sparta.

Bohemians - Jablonec 1:2

/za hostí S. Nebyla aj D. Hollý do 83. min/

Šieste kolo Chance Ligy sa začalo v Ďolíčku, Bohemians hostili Jablonec. Oba tímy mali po úvodných piatich vystúpeniach novej sezóny takmer totožnú bilanciu a so siedmimi bodmi susedili uprostred tabuľky. 

Domáci vyhrali iba tri z posledných 10 ligových zápasov. Severočeský celok v ostatnom súboji u súpera zvíťazil na Dukle, predtým však na ihriskách oponentov päťkrát v rade nevyhral, z toho trikrát prehral bez streleného gólu. Navyše na pôde Bohemians vyhral iba jeden z uplynulých siedmich duelov v lige.

Od triumfu boli hostia o čosi ďalej už po 14 minútach, keď pokutový kop premenil Yusuf. Nádej im však vrátila spolupráca Slovákov - ideálne zahranú štandardku Nebylu premenil na vyrovnanie Hollý. Obrat dokonal krátko pred hodinou hry Kanakimana. Jablonec sa výhrou v hlavnom meste vyšvihol na hranicu 10 získaných bodov, pre hostiteľa zápasu to bola tretia prehra v aktuálnom ročníku.

Sparta - Slovácko 2:2

/L. Haraslín od 46. min - F. Vaško celý zápas, P. Blahút do 83. min/

Sparta sa svojim fanúšikom predstavila po triumfe v úvodnom zápase play-off o hlavnú fázu Ligy majstrov, na pôde švédskeho Malmö vyhrala 2:0. Po desiatich stretnutiach sezóny v rámci všetkých súťaží mala na konte deväť víťazstiev a remízu. Celok z Prahy ako jediný spomedzi účastníkov Chance ligy doposiaľ nestratil ani bod.

Zmenilo sa to však po súboji so Slováckom. Hostia na Letnej ťažili zo spolupráce Siňavskij - Krmenčík, obaja menovaní mali po 24 minútach bilanciu 1+1. Medzi ich trefy sa gólovo vtesnal domáci Sørensen. Na druhú polovicu naskočil už aj Haraslín, štatistiky si však nevylepšil. Úradujúcemu šampiónovi zabezpečil Birmančevič premeneným pokutovým kopom aspoň remízu.

Teplice - Karviná 1:3

/R. Čerepkai od 56. min - D. Krčík celý zápas, R. Mikuš od 80. min/

Teplice z posledných siedmich ligových zápasov nebodovali až v šiestich prípadoch. Nádej im sľubovalo domáce prostredie. Karviná na tom bola trochu inak - prvýkrát od marca nezískala v dvoch po sebe idúcich súbojoch ani bod a na konte mala po štyroch kolách jedinú výhru.

Už po necelých štyroch minútach otvoril gólový účet hosťujúci Memič. Na ďalší zásah sa čakalo takmer 50 minút, znovu prišiel z kopačiek Karvinej, presadil sa Vecheta. Svojho kolegu doplnil Samko, čím zvýšil už na 3:0. Čisté konto vzal brankárovi Lapešovi v 90. minúte Senegalčan Gning.

Ďalší výsledok:

Pardubice - FC Hradec Králové 2:1

/V. Budinský sedel na lavičke - S. Dancák hral do 82. min/ /