Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Šulc potvrdil skvelú formu dvoma gólmi, Slavia aj bez Schranza uspela

Aktualizované
Pavel Šulc potvrdil svoju skvelú formu dvoma gólmi.
Pavel Šulc potvrdil svoju skvelú formu dvoma gólmi.ČTK / Chaloupka Miroslav
Viktoria Plzeň v dohrávke 6. kola Chance ligy doma zdolala Olomouc 2:1 a aspoň na pár hodín sa posunula na druhé miesto v tabuľke za vedúcu Spartu. Kľúčovým mužom zápasu bol tradične Pavel Šulc (23), ktorý nielenže dvoma presnými zásahmi rozhodol o triumfe svojho tímu, ale zároveň priživil už aj tak horúce špekulácie o svojom možnom odchode do španielskeho Getafe. Na čele tabuľky je pražská Slavia po výhre nad Mladou Boleslavou. V zostave chýbal zranený Ivan Schranz (31).

Viktoria Plzeň - Sigma Olomouc 2:1

/M. Tvrdoň odohral celý zápas, E. Jirka nastúpil v 81. min - J. Chvátal odohral celý zápas/

Po dlhej prestávke sa dalo očakávať, že oba tímy budú nabudené futbalom a bude sa na čo pozerať. Táto predpoveď sa od začiatku potvrdzovala. Plzeň sa tlačila dopredu a po štvrťhodine hry mohla otvoriť skóre, ale Matěj Vydra po Šulcovej prihrávke neprekonal brankára Tadeáša Stoppena

Šulc sa prvýkrát presadil tesne pred odchodom do kabín. Brankár Marián Tvrdoň odkopol loptu na polovicu Olomouca, kde sa dostala až k ťahúňovi Plzne, ktorý strelou k bližšej žrdi prekonal Stoppena.

Futbalista potvrdil svoju fantastickú fazónu v 55. minúte, keď sa k nemu lopta odrazila v pokutovom území. Stoppen nemal šancu. Po druhom góle mohol Olomouc okamžite znížiť, ale šancu nevyužil. Tesne pred koncom sa olomoucký Jakub Pokorný postaral o zdramatizovanie duelu, keď šikovne predĺžil centrovanú loptu za chrbát Tvrdoňa. To však bolo z gólového diania všetko.

FK Mladá Boleslav - SK Slavia Praha 0:2

/M. Králik odohral celý zápas, A. Kadlec (obaja Mladá Boleslav) nastúpil v 87. min/

Slavia Praha zvíťazila na pôde Mladej Boleslavi a vďaka lepšiemu skóre ako jej súper z druhej strany Vltavy sa posunula na prvé miesto. Zápas rozhodol v 23. minúte Mojmír Chytil svojím prvým gólom v sezóne. V druhom polčase uvoľnil miesto na trávniku navrátilcovi Ondřejovi Lingrovi. Domácim neprinieslo šťastie ani zafarbenie vlasov na blond, ktorým oslávili postup do Konferenčnej ligy. Skóre pečatil ešte v prvom dejstve El Hadji Diouf