Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Talentovaný Rýzek už zarezáva v Liberci. Dôvodom spojenia sú ambície

Rýzek sa teší na nový angažmán.
Rýzek sa teší na nový angažmán.Slovan Liberec
V roku 2023 bol vyhlásený za najlepšieho mládežníckeho hráča trnavského Spartaku. Martin Rýzek má aktuálne 19 rokov podľa viacerých odborníkov našliapnuté k tomu, aby sa z neho stal špičkový hráč. O posun na ďalšiu úroveň sa bude snažiť v českom Liberci.

Už teraz sa rodák zo Skalice môže pochváliť tým, že zdieľal kabínu s hviezdnym Martinom Škrtelom, reprezentačný dres juniorov si obliekal niekoľkokrát a jedným z jeho najväčších zážitkov je zápas, v ktorom nastúpil proti Valencii.

"Martina sme samozrejme uznávali, je to veľmi pohodový muž. Pamätám si, že sme sa raz s Marekom Ujlakym pozastavili nad tým, ako si Martin kričí pred hlavičkou svoje meno a potom šiel do súboja. Už len to, že sme s ním mohli trénovať bol veľký zážitok. Nezabudnem aj na pocit, keď ma prvýkrát pozvali do reprezentácie v 16-tich rokoch. Bral som to tak, že sa mi splnil sen a zároveň mi niekto dal najavo, že by som mohol patriť medzi najlepších v krajine. Bol som šťastný, veľmi ma to motivovalo," konštatoval sympatický reprezentant. 

Rýzek odštartoval kariéru v FK Senica, z ktorej sa dostal do Spartaka. Medzi mladíkmi patril medzi kľúčových hráčov. V kabíne si získal povesť kvalitného futbalistu a obľúbeného spoluhráča. V ročníku 2023/24 po prechode medzi seniorov odohral 18 zápasov vo farme Trnavy, ktorou sú druholigové Malženice.

Po kvalitných výkonoch si vyslúžil príležitosť nastúpiť v áčku v súboji Podbrezová-Spartak. V drese Trnavy rovnako nastúpil v prípravnom zápase Spartak – FC Valencia, v ktorom odohral viac ako dvadsať minút. V reprezentácii do 19 rokov odkrútil doteraz tri zápasy, po tom, čo bol pravidelnou súčasťou defenzívy kategórie U18. 

"Martin je inteligentný vysoký a rýchly stopér a to sú v dnešnej dobe vhodné atribúty pre európsky futbal. Česká liga je kvalitná a ponuka z Liberca bola veľmi korektná, rovnako ako jeho záujem o Martina," konštatoval licencovaný agent FIFA Andrej Augustín, ktorý stál za týmto prestupom. 

"To, že si ma Liberec vybral si nesmierne vážim. Do tohto projektu som vstúpil aj pre ambície klubu. Slovan chce byť v tabuľke čo najvyššie a chce bojovať o európske súťaže. Navyše má v pláne rozvíjať mladých hráčov. Je to pre mňa veľká výzva. Chcem sa čo najrýchlejšie dostať do základnej zostavy a pravidelne hrávať," pokračoval Rýzek, ktorý má všetky predpoklady k tomu, aby sa z neho stal top obranca na najvyššej úrovni.