Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tomič opustil Slaviu a zamieril k majstrovi na sever Európy: Chcem zo seba vydať maximum

Aktualizované
Tomič mení klubovú adresu.
Tomič mení klubovú adresu.Profimedia
Slovenský pravý obranca Michal Tomič (25) opustil českú Slaviu Praha a odišiel na sever Európy. Reprezentačný bek a bývalý hráč Sampdorie, Žiliny či Slovácka zamieril na polročné hosťovanie k nórskemu majstrovi Bodo/Glimt. Súčasťou dohody je aj opcia o kúpe.

Tomič prestúpil do Slavie vo februári 2023, jar však strávil v Mladej Boleslavi. Uplynulý ročník 2023/24 už pôsobil v metropole Česka, za zošívaných nastúpil na 21 ligových meraní síl, v ktorých strelil dva góly, šesť súbojov pridal aj v Európskej lige. V aktuálnej sezóne odohral dva zápasy, avšak v sobotňajšom strete s Teplicami už v nominácii trénera Jindřicha Trpišovského chýbal.

Tomič sa minimálne na polovicu súťažného ročníka stal hráčom nórskeho majstra Bodo/Glimt. Škandinávsky klub zabojuje o účasť v ligovej fáze Ligy majstrov proti srbskej Crvenej zvezde. V uplynulých dňoch sa riešil jeho príchod do švédskeho Häckenu, to už je však pasé.

Futbalista, ktorý debutoval za reprezentačné "áčko" 23. marca 2023 a má za sebou päť štartov, hoci pre zranenie prišiel o EURO 2024, priletel na sever Európy už v nedeľu a úspešne absolvoval zdravotnú prehliadku.

"Tento polrok chcem zo seba vydať maximum, takže dúfam, že všetko pôjde dobre a budem môcť pokračovať. Som veľmi nadšený a šťastný, že som tu," vravel v prvom rozhovore pre klubový web.

V jednom zo svojich reprezentačných duelov nastúpil aj proti Nórsku, do ktorého aktuálne zamieril. Čo zavážilo pri príchode do Bodo/Glimt? "Spôsob, akým funguje klub, ako mužstvo hrá a ako sa tu trénuje. Tím predvádza veľmi dobrý futbal, to je to, čo potrebujem. Viem, že hráči sa tu majú radi a neustále sa chcú rozvíjať," dodal.

Ďalšie prestupy a špekulácie