Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tréner Straka stále čaká na prvé body, gólový lob Prekopa nasmeroval Ostravu za triumfom

Aktualizované
Prekop si otvoril gólový účet v novom ligovom ročníku.
Prekop si otvoril gólový účet v novom ligovom ročníku.Profimedia / ALEXANDR SATINSKÝ / MFDNES + LN
Nedeľa v Chance Lige mala na programe iba dva duely, pretože stretnutia Mladej Boleslavi s pražskou Slaviou a Plzne s Olomoucom boli odložené. Deň sa tak začal súbojom medzi Ostravou a Libercom, v ktorom sa gólovo prezentoval Erik Prekop (26) a kapitánom hostí bol Ľubomír Tupta (26). Kouč František Straka (66) sa prvých bodov v novom pôsobisku nedočkal ani v Prahe.

Ostrava - Liberec 2:0 

/E. Prekop aj T. Rigo do 84. min - Ľ. Tupta celý zápas, L. Letenay od 62. min, P. Dulay od 76. min/

Baník, ktorý v polovici augusta vypadol v 3. predkole Konferenčnej ligy s Kodaňou, mal po štyroch odohraných ligových zápasoch vyrovnanú bilanciu dvoch výhier i prehier. Oba triumfy zaznamenal pred vlastnými fanúšikmi, kde posledné tri ligové stretnutia zvládol s čistým kontom. Liberec v lige z predošlých 18 stretnutí vyhral iba dvakrát. Šesť z posledných desiatich vzájomných súbojov v českej najvyššej súťaži sa skončilo nerozhodne.

Kľúčovým hráčom domácej ofenzívy je Ewerton, ktorý sa do štatistík zapísal aj tentoraz. Tri minúty po zmene strán si najprv pripísal asistenciu na otvárací zásah slovenského útočníka Erika Prekopa, ten sa predviedol gólovým lobom. Už o pár chvíľ neskôr smerovalo na listinu strelcov aj meno spomínaného Brazílčana, keď dal výsledku konečnú podobu.

Ostravský obranca Michal Frydrych tak zažil víťaznú oslavu 250. štartu v najvyššej súťaži. S kapitánskou páskou na ruke sa v drese Liberca objavil Ľubomír Tupta, odohral plnú minutáž.

Dukla Praha - České Budějovice 3:0

/M. Hruška celý zápas, F. Lichý od 83. min - R. Križan celý zápas/

Posledný zápas 6. kola proti sebe postavil Duklu a České Budějovice. Zatiaľ čo nováčik zo štadiónu Juliska mal na konte tri body za víťazstvo nad pražskými Bohemians, Dynamo ako jediné doposiaľ nevyhralo. Hostí trápil aj fakt, že z piatich súbojov sa štyrikrát nepresadili, a vonku naplno nebodovali od októbra 2022.

Práve tieto slová ostali v platnosti aj naďalej. Domáci, v ktorých bráne si čisté konto pripísal Slovák Matúš Hruška, vybavili zápas v rozmedzí piatich minút druhej polovice, keď sa gólovo predviedli Šebrle a Mešanovič. Dvojicu spoluhráčov doplnil v závere Ambler.

Tréner František Straka si kúzelnú paličku z Michaloviec nepriniesol a na prvé body s tímom z juhu Česka stále čaká. Nepríjemnú krízu potvrdzuje aj veľmi negatívne skóre 1:19.

Neúplná tabuľka Chance ligy.
Neúplná tabuľka Chance ligy.Flashscore