Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tupta gólom pomohol Libercu k triumfu, eufória radosti Slovákov v Ostrave

TASR / Peter Žember
Tupta a jeho radosť po presnom zásahu.
Tupta a jeho radosť po presnom zásahu.Profimedia / ČTK / Petrášek Radek
Slovenský futbalový útočník Ľubomír Tupta (26) prispel gólom k vysokému víťazstvu Slovana Liberec nad Slováckom 4:0 v sobotňajšom stretnutí 13. kola českej najvyššej súťaže. Sieť rozvlnil v 44. minúte, keď premenil penaltu. Liberec sa tešil z triumfu po dvoch dueloch bez bodového zisku.

Tupta zvyšoval v závere prvého dejstva z penalty na rozdiel triedy. Slovenský reprezentant sa presadil po troch zápasoch. Z výhry sa radoval aj jeho spoluhráč a krajan Letenay, ktorý naskočil na trávnik od 67. minúty. Brankár Krajčírik sledoval triumf z lavičky náhradníkov. Na opačnej strane barikády hral prvé dejstvo Blahút. 

Neúplná tabuľka.
Neúplná tabuľka.Flashscore

České Budějovice pokračujú v tejto sezóne bez víťazstva. Na konte majú jediný bod a sú beznádejne posledné. Na výhru tak stále čaká Kotula s Križanom. Obaja sedeli medzi náhradníkmi. Hradec porazil Dynamo piatykrát v rade a bol pri tom Dancák (celý duel) i Gríger (do 90. minúty). 

Slovenskú stopu mal aj súboj v Pardubiciach. Domáci kapitulovali v deviatej minúte nadstaveného času. Prekop hral celý zápas, Rigo hodinu hry a brankár Holec bol na lavičke. Obranca Rusnák nastúpil v nadstavenej porcii. Jeho náprotivok Budinský inkasoval medzi tromi žrďami trikrát.

Česká liga - 13. kolo:

Pardubice - Baník Ostrava 2:3

České Budějovice - Hradec Králové 0:2

Slovan Liberec - Slovácko 4:0

Olomouc - Jablonec 0:0