Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tupta skóroval, Lichý dostal červenú kartu. Haraslín mal voľno

Aktualizované
Sparta vyhrala na pôde Hradca Králové.
Sparta vyhrala na pôde Hradca Králové.Pavel Mazáč / CNC / Profimedia
Futbalisti Sparty Praha vyhrali v nedeľnom zápase 9. kola najvyššej českej futbalovej súťaže na pôde Hradca Králové. Olomouc doma zdolal Duklu Praha.

Mladá Boleslav - Pardubice 2:2

Pardubice sa dostali do vedenia, ale Ladra vyrovnal a Kusej tretím gólom v sezóne otočil výsledok. Konečnú remízu zariadil Krobot. Slovenský obranca Martin Králik odohral za Mladú Boleslav v základnej zostave kompletnú porciu minút, zatiaľ čo jeho krajan Kadlec bol iba na striedačke, rovnako ako brankár Budinský na druhej strane.

České Budějovice - Sparta Praha 0:2

Sparta potvrdila pozíciu favorita a získala ďalšie tri body, vďaka ktorým ich má celkovo 22 a spoločne so Slaviou sa nachádza na prvých dvoch miestach tabuľky. Skóre otvoril obranca Vitík a po červenej karte domáceho Ekpaia pridal poistku Krasniqi. Iba na lavičke bol slovenský krídelník Lukáš Haraslín, ktorého tréner Friis šetril. V drese Českých Budějovíc odohral celý duel obranca Richard Križan.

Olomouc - Dukla Praha 2:1

Domáci kanonier Jan Kliment strelil ôsmy a deviaty gól v sezóne, čím potvrdil prvé miesto v tabuľke kanonierov. Zároveň zariadil výhru Olomouca. Tomu pomohla aj červená karta slovenského stredopoliara Filipa Lichého zo 45. minúty. Jeho spoluhráč a brankár Matúš Hruška inkasoval dvakrát z ôsmich striel na bránu. Obranca Juraj Chvátal absolvoval v drese Sigmy kompletnú minutáž, videl žltú kartu.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Liberec - Bohemians 2:2

V drese Slovana strelil gól slovenský útočník Ľubomír Tupta, ktorý sa presadil z pokutového kopu v 14. minúte. Kapitán domácich prispel ku konečnej remíze. Za domácich nastúpil v 72. minúte aj Letenay, iba na striedačke ostali Krajčírik a Dulay. V drese hostí odchytal celý duel brankár Tomáš Frühwald, pričom kryl tri z piatich striel na bránu.