Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tvrdoň s čistým kontom, Slovák striedal Slováka. Bohemians remizoval na pôde Slovácka

Aktualizované
Filip Vaško (vľavo) v súboji s Janom Matouškom.
Filip Vaško (vľavo) v súboji s Janom Matouškom.Profimedia
Česká najvyššia súťaž s názvom Chance Liga pokračovala v sobotu tromi zápasmi 3. kola. Slovácko na úvod doma remizovalo s pražským Bohemians bez gólov. Podobne obišla aj Plzeň v Jablonci. Tri body získala doma Sigma Olomouc proti Tepliciam.

Slovácko - Bohemians 0:0

Slovácko bolo aktívnejšie, malo loptu častejšie na kopačkách, štyrikrát vystrelilo do priestoru brány, zatiaľ čo hostia ani raz, ale skóre sa nemenilo. O tom, že aktéri si nevypracovali výrazné šance, svedčí aj hodnota očakávaných gólov (xG), ktorá sa vyšplhala sumárne na hodnotu 1,26 (0,64 vs. 0,62).

Slovenskú stopu v dueli zanechali hráči domáceho celku. Stopér Filip Vaško hral do 68. minúty, keď ho následne vymenil krajan Patrik Blahút. Obaja sa zapríčinili o udržanie čistého konta, ale zároveň neprispeli k prekonaniu súpera. Znamená to, že Slovácko nestrelilo gól ani v treťom ligovom súboji nového ročníka, napriek tomu má na konte dva body za dve remízy. Bohemians si po triumfe z úvodného a prehre z minulého kola pripísal prvú deľbu bodov. 

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Flashscore

Jablonec - Plzeň 0:0

Aj druhý sobotný duel priniesol bezgólovú remízu. V bráne Plzne stál slovenský brankár Marián Tvrdoň, ktorý čistým kontom prispel k bodu svojho tímu. Plzeň mohla vyhrať, lenže zásah Vydru, pre ofsajd, neplatil. V závere mohla tiež prehrať, gól Martinca nebol uznaný pre hru rukou. Erik Jirka sa do hry nedostal. Naopak, na domácej strane nechýbal na trávniku do 72. minúty Nebyla. Hollý striedal krátko po zmene strán. Slávik zostal na lavičke náhradníkov. 

Remíza pohľadom štatistík.
Remíza pohľadom štatistík.Flashscore

Hostia stratili body so severočechmi premiérovo po štyroch víťazstvách a nenaladili sa tak ideálne na štvrtkový úvodný súboj 3. predkola Európskej ligy v Košiciach proti ukrajinskému Kryvbasu. Jablonec po príchode trénera Kozela neprehrali ani v druhom vystúpení.

Olomouc - Teplice 2:1

V bráne hostí stál opäť Richard Ludha, ale už v 11. minúte musel vyťahovať loptu spoza svoj chrbát, keď ho prekonal Spáčil. Olomouc sa radoval iba tri dni, pretože okamžite vyrovnal Trubač. Víťaznú trefu zariadil krátko po zmene strán domáci Kliment. V drese Teplíc hral do 61. minúty Čerepkai. Sigma prehrala z ostatných jedenástich domácich vzájomných stretov iba raz. V neúplnej tabuľke sa posunula na tretiu priečku. Hráči Teplíc sú predposlední.