Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

V Liberci vidí veľký potenciál. Krajčírik mení Poľsko za českú najvyššiu súťaž

Ivan Krajčírik pózuje s dresom nového zamestnávateľa.
Ivan Krajčírik pózuje s dresom nového zamestnávateľa.FC Slovan Liberec
Na zahraničnú príležitosť si musel počkať. A dočkal sa jej, keď sa ozval celok Widzew Lodž. Lenže Ivan Krajčírik (24) vydržal v novom pôsobisku polrok a opäť sa sťahuje. Tentoraz premiérovo do českej najvyššej súťaže, kde si oblečie dres ambiciózneho Liberca.

Liberecký Slovan prešiel výraznou obmenou v rámci vlastníckej štruktúry. V lete sa obmenil aj káder, ktorému šéfuje mladý, progresívny tréner Radek Kováč - bývalý futbalista Sparty, West Hamu či Bazileja. Krajčírik sa s novým zamestnávateľom dohodol na ročnom hosťovaní s prípadnou opciou.

"Keď sa mi klub ozval, neváhal som. Vidím v Liberci veľký potenciál. Je vidieť, že nové vedenie robí futbal dobre hneď od začiatku," uviedol pre klubový web krátko po spečatení dohody 24-ročný brankár.

Rodák z Handlovej, ktorý v slovenskej Niké lige debutoval v októbri 2017 a dokopy pod Čebraťom nazbieral 105 štartov, v ktorých si udržal 42 čistých kont, narážal na sľubný úvod nového ročníka v podaní Liberca. V troch kolách nazbieralo mužstvo štyri body za jednu výhru, remízu a prehru. 

"Má dobré fyzické parametre, veľmi dobrú rozohrávku, navyše je špecifický v hre ľavou nohou. Nechýbajú mu dobré reflexy na čiare," prezradil o novej posile generálny manažér Liberca Jan Nezmar.

Krajčírik s generálnym manažérom Nezmarom pri podpise zmluvy.
Krajčírik s generálnym manažérom Nezmarom pri podpise zmluvy.FC Slovan Liberec

"Posledný polrok si prešiel zložitejším obdobím, keď sa hneď zranil. Napriek tomu, keď sa naskytla možnosť Ivana v tomto prestupovom období získať, nevaháli sme. Vedeli sme, aké výkony predvádzal v Ružomberku, kde bol jednotkou, podobne ako v slovenskej dvadsaťjednotke," doplnil. 

Krajčírik na jar neodchytal v Poľsku ani jeden zápas, keďže ho limitovalo svalové zranenie. Liberec jeho podpisom zareagoval na nedávny odchod svojej jednotky Oliviera Vliegena do Genku.