Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Vallo si našiel nový klub, rozšíri slovenskú enklávu v Karvinej

Kristián Vallo mení Poľsko za Česko.
Kristián Vallo mení Poľsko za Česko.mfkkarvina.cz
Slovenský futbalista Kristián Vallo posilnil Karvinú. Dvadsaťšesťročný pravý obranca či stredopoliar pôsobil do konca minulej sezóny v poľskej Wisle Plock a do 12. tímu českej najvyššej súťaže zamieril ako voľný hráč. Slezania o tom informovali na svojej internetovej stránke.

Vallo je odchovancom Žiliny, s ktorou v ročníku 2016/17 získal slovenský titul. Od roku 2021 hral za Plock, kde mu v lete vypršala zmluva. V roku 2022 si pripísal aj dve vystúpenia za národný tím.

"Mali sme možnosť získať Kristiána. Chceli sme ho vidieť na tréningu a následne sme sa dohodli na podmienkach. Dôvod jeho angažovania je jednoduchý, potrebovali sme zvýšiť konkurenciu na krajoch obrany v strede poľa," povedal športový riaditeľ karvinského klubu Lubomír Vlk.

Rodák zo Žiliny tak rozšíri slovenskú enklávu, ktorá v klube pôsobí. Karvinský dres si obliekajú tiež Dávid Krčík, Rajmund Mikuš a Martin Regáli. "Prvé pocity sú veľmi dobré. Tím je skvelý, tréneri chcú hrať kombinačný futbal a to mi vyhovuje. Teším sa na konfrontáciu s českým futbalom a dúfam, že budeme úspešní," nadviazal po spečatení dohody Vallo.

Premiéru môže zažiť už počas najbližšieho víkendu, keď sa česká Chance Liga vráti do akcie po odklade pre nepriaznivé počasie. Karviná privíta v sobotu od 16:00 Jablonec.