Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Vylúčeného Dancáka vrátil do hry VAR, gólový Blahút. Nebyla sa podpísal pod výbuch Liberca

Aktualizované
Blahút sa presadil na pôde súpera.
Blahút sa presadil na pôde súpera.Profimedia / ČTK / Pancer Václav
Jedenáste kolo Chance Ligy sa začalo stretnutím Karvinej s Hradcom Králové, góly však neponúklo. Presné zásahy boli k videniu v Českých Budějoviciach, kde sa za Slovácko presadil Patrik Blahút (26). V súboji slovenských brankárov Teplice doma remizovali s pražskou Duklou. Liberec doma vybuchol s Jabloncom.

Karviná - Hradec Králové 0:0

/K.Vallo a D. Krčík celý zápas - A. Griger do 66. min, S. Dancák od 46. min, L. Čmelík od 53. min/

Oba celky minulý víkend prehrali a do vzájomného súboja tak šli s jasným cieľom naplno bodovať. Karvinej po vypadnutí z MOL Cupu prvýkrát od februára hrozilo, že zaznamená tri súťažné prehry v rade. Domáci vo svojom prostredí neinkasovali už 322 ligových minút a túto sériu teraz natiahli o ďalších 90.

Hradec Králové sa na ihriskách protivníkov ukázal doposiaľ štyrikrát, no na prvý bod z vonku stále čakal. Dočkal sa ho na piaty pokus, keďže v Karvinej nesmerovalo na streleckú listinu ani jedno meno. Oponentov od seba delí v tabuľke len jediný bod.

V závere stretnutia sa po červenej karte z hracej plochy porúčal Slovák Samuel Dancák, po zásahu videa sa však mohol vrátiť späť. VAR úradoval aj v úvode polčasu v prípade vylúčeného Douglasa Bergqvista, aj jeho poslalo video späť do hry. Švéd sa však nepoučil a ihrisko predsa len opustil predčasne. V 79. minúte lakťom zasiahol jedného zo súperov a dal rozhodcovi dôvod na to, aby ho nakoniec poslal pod sprchy.

Aktuálna forma oboch tímov.
Aktuálna forma oboch tímov.Flashscore

České Budějovice - Slovácko 0:2

/R. Križan celý zápas - F. Vaško celý zápas, P. Blahút do 81. min/

České Budějovice sa pred zápasom so ziskom jedného bodu krčili na dne tabuľky. Naposledy odišli naprázdno z Ostravy a ani na deviaty pokus sa nedočkali prvého ligového víťazstva v sezóne. Na pretrhnutie negatívnej šnúry pre nich neexistovalo lepšie miesto ako domáce prostredie, v ktorom počas minulého ročníka vybojovali 24 z celkových 29 bodov.

Slovácko však malo iné plány - preniknúť do prvej šestky. Na pôde oponenta naplno bodovalo zatiaľ iba raz. Nepriaznivú štatistiku však vylepšilo práve na juhu Česka. V šiestej minúte nadstavenia prvej polovice sa z penalty presadil Havlík a desať minút pred samotným záverom dal trojbodovú pečať slovenský futbalista Patrik Blahút.

Teplice - Dukla Praha 1:1

/R. Ludha celý zápas, R. Čerepkai do 66. min - M. Hruška celý zápas, F. Lichý do 60. min/

Teplice si pred týždňom doviezli tri body z Pardubíc a po postupe do 3. kola MOL Cupu prvýkrát v sezóne zaznamenali dve výhry za sebou. Sériu chceli natiahnuť doma, ale odtiaľ trikrát v rade odišli bez bodov.

Dukla z ostatných siedmich ligových predstavení dokázala vyhrať iba jediné, čo ju poslalo k horším účastníkom ligy. Z prostredia súperov si navyše zobrala len jediný bod. Hostitelia nenatiahli svoju krátku šnúru výhier, ale ani neodišli naprázdno. Každý z protivníkov inkasoval po jednom zásahu a body sa v Tepliciach delili na obe strany.

Liberec - Jablonec 0:5

/Ľ. Tupta dostal v 38. min ŽK, hral do 59. min, L. Letenay do 46. min, I. Krajčírik na lavičke - S. Nebyla dal gól v 58. min a hral do 83. min, D. Hollý dostal ŽK v 57. min, hral do 83. min/

Derby pod Ještědom prinieslo nečakane vysoké víťazstvo Jablonca, na ktorom sa podieľal jedným gólom aj Sebastián Nebyla. Dvadsaťdvaročný stredopoliar zvýšil v 58. minúte na priebežných 3:0 pre hostí. Bol to jeho prvý presný zásah v sezóne a celkovo druhý ligový gól v drese Jablonca. Ten figuruje na 4. mieste, Liberec je deviaty.