Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Z Ostravy do Premier League? O Riga je záujem z najlepších európskych súťaží, tvrdí agent

Rigo možno zmení klubové pôsobisko.
Rigo možno zmení klubové pôsobisko. Profimedia
Tomáš Rigo (22) vlani v lete prišiel do Baníka ako veľký talent slovenského futbalu. Len za rok v Ostrave urobil výrazný výkonnostný posun, stal sa jednou z hlavných tvárí sliezskeho klubu a vypýtal si pozvánku na EURO do Nemecka. Teraz by mohol urobiť ďalší krok, záujem oňho je aj v najprestížnejších ligách sveta.

Rigo prestúpil do Baníka začiatkom júla 2023 zo Slavie ako nádejný mládežnícky reprezentant s minimálnymi skúsenosťami s dospelým futbalom. Za jeden rok v Ostrave sa stal jedným z ťahúňov tímu a agent Martin Štepanovský preto musí riešiť príjemné starosti s prípadným prestupom.

"Aj napriek tomu, že je z dôvodu Eura prestupový trh o niečo pomalší, o Tomáša registrujeme záujem. Chceli by ho prvoligové kluby z Anglicka, Nemecka, Holandska, Talianska alebo Belgicka. Pri posledných dvoch menovaných krajinách je tých záujemcov dokonca viac," priblížil Štěpanovský v rozhovore pre web tvnoviny.sk.

Šikovný stredný stredopoliar bol jednou z komét uplynulej sezóny. Pod Pavlom Hapalom dostal veľa herného času a dôveru trénerovi splatil výbornými výkonmi. Za jedinú sezónu vzrástla jeho trhová hodnota na desaťnásobok.

Rigo počas tréningu reprezentácie na ME vo futbale.
Rigo počas tréningu reprezentácie na ME vo futbale.TASR

V prípade odchodu by sa tak mohol stať druhým najdrahším futbalistom ostravskej histórie. "Tomášova cenovka neustále rastie, prípadný záujemca by musel atakovať hranicu troch miliónov eur," prezradil agent reprezentanta Slovenska. Práve za tri milióny odišiel v roku 2010 do talianskeho Udinese Matěj Vydra. Drahší bol iba Milan Baroš, za ktorého Liverpool v auguste 2001 poslal do Ostravy sedem miliónov eur.

Ako sa na prípadný prestup pozerajú v Baníku? Podľa Štěpanovského trochu rozpačito. "Je jasné, že klub o hráča Tomášových kvalít nechce prísť. Baník navyše po 14 rokoch postúpil do pohárovej Európy. Som si však istý, že ak príde zaujímavá ponuka, tak ju klub bude musieť riešiť. Naším cieľom je Tomáša posunúť čo najrýchlejšie o dom ďalej."

Okrem zahraničných klubov sú v hre aj Sparta, Plzeň a Slavia. "Je to tak, nevylučujeme ani možnosť zotrvania v Česku," povedal Štěpanovský. Klub z Edenu má na Riga predkupné právo. Otázkou však je, či bude ochotný zaplatiť také vysoké odstupné.

Práve vzhľadom k cene sa predpokladá, že Rigo zamieri do zahraničia. "V hre sú zaujímavé destinácie, kde by sa mohol futbalovo rozvíjať. Potrebujeme pre neho nájsť tím, ktorý bude dominantný na lopte, aby mohol predať svoje futbalové kvality. Tak k celému obchodu budeme pristupovať. Cítime, že Tomáš má pred sebou skvelú kariéru," uzavrel Rigov agent.

Ďalšie prestupy a špekulácie