Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Záchranca Michaloviec má nový klub. Straka sa po 16 rokoch vracia na juh Česka

Straka bude opäť pôsobiť v Českých Budějoviciach.
Straka bude opäť pôsobiť v Českých Budějoviciach.Profimedia
České Budějovice nevstúpili do novej sezóny vôbec ideálne. Dva zápasy, dve prehry a hrozivé skóre 0:6. Dynamo sa po sobotňajšom výprasku na Slavii krčí na poslednom mieste tabuľky Chance Ligy, čo sa nepáči novému vedeniu. Na Streleckom ostrove sa tak dejú veci - kompletný realizačný tím na čele s trénerským duom Jiří Lerch (52) a Jiří Kladrubský (38) bol odvolaný. Na uvoľnenú pozíciu prichádza František Straka (66), ktorý sa na juh Čiech vracia po 16 rokoch.

Po prehre na pôde pražskej Slavie 0:4 kouč Lerch iba krútil hlavou: "Cez polčas bol v kabíne šramot, musel som zvýšiť hlas. Nemám rád, keď hráte zápas na takom štadióne, pred dobrou návštevou a predvediete toto. Sú to predsa ligoví futbalisti, musíte sa biť o výsledok, musíte si veriť." Vtedy však ešte netušil, že svojím zverencom dohovára naposledy.

Lerch s Kladrubským sú prvými odvolanými trénermi v novej sezóne najvyššej českej súťaže. Juhočeši, ktorí sa v minulom ročníku zachránili medzi elitou až v baráži, popri sobotnej vysokej porážke v Edene pred týždňom doma prehrali s Olomoucom 0:2.

Trénerská zmena je prvým výrazným krokom nového vedenia Dynama, v ktorého farbách pôsobí aj Slovák Juraj Kotula. Klub, ktorý mal v minulých mesiacoch finančné problémy, tesne pred začiatkom ročníka zmenil majiteľa, doterajší vlastník Vladimír Koubek ho predal Daliborovi Jirkovi. V predstavenstve vedľa neho zasadli Emil Kristek s Ľubomírom Skálom.

Doterajší kormidelníci sú českobudějovickými rodákmi a odchovancami. Mužstvo oficiálne prevzali pred posledným kolom jesennej časti minulej sezóny po tom, čo krátko po sebe skončili Tomáš Zápotočný a Marek Nikl. Vtedajší asistenti Lerch s Kladrubským potom pri mužstve zostali aj na jar a vo víťaznej baráži proti Táborsku ho zachránili v lige.

Dynamo už stihlo predstaviť náhradu, od pondelka povedie mužstvo skúsený František Straka. Českobudějovický rodák naposledy pôsobil v Michalovciach, ktoré na jar dokázal zachrániť v Niké lige. Do známeho prostredia sa vracia po 16 rokoch, v sezóne 2007/08 odkoučoval na lavičke futbalistov od Čiernej veže 26 zápasov.

V klubovom zákulisí sa navyše podľa informácií Flashscore Správ špekuluje o ďalšej chystanej zmene, na pozícii športového riaditeľa by mal skončiť dlhoročný funkcionár Milan Čadek, ktorého post by mohol zaujať bývalý ligový rozhodca Ján Jílek.