Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Argentína je krok od obhajoby titulu, Scaloni si želá párty fanúšikov a finále bez násilia

Scaloni pripravuje plán na Kolumbiu.
Scaloni pripravuje plán na Kolumbiu.Reuters
Tréner Argentíny Lionel Scaloni (46) dúfa, že finále turnaja Copa América sa zaobíde bez násilia. Narážal tým na udalosti, ktoré sa udiali po semifinálovom dueli medzi Kolumbiou a Uruguajom, keď na tribúne došlo k bitke hráčov s fanúšikmi. Takisto však verí, že očakávaná udalosť bude párty pre priaznivcov.

Obhajca titulu Albicelestes sa v nedeľu na štadióne Hard Rock v Miami stretne s výberom Los Cafeteros a Scaloni povedal, že by to mala byť oslava futbalu: "Dúfam, že fanúšikovia budú mať párty, želám si to z celého srdca. Okrem radosti zo zisku titulu si myslím, že ak sa to skončí dobre, bude to radosť pre všetkých."

Lodivod úradujúcich majstrov kontinentu i sveta vyjadril podporu uruguajským hráčom, ktorí boli účastníkmi incidentu po tom, čo ich rodinných príslušníkov na tribúnach napadli kolumbijskí fanúšikovia:

"Žiadame hráčov, aby išli príkladom, ale keď sa stane niečo také, nikto by sa nesprával inak. Dúfam, že sa to už nebude opakovať. Neviem, či je to niekoho vina, ale vidieť svoju rodinu pri výtržnostiach alebo v ich blízkosti musí byť zúfalé."

Argentínsky útočník Ángel Di María plánuje po finálovom strete ukončiť reprezentačnú kariéru, ale Scaloni povedal, že nie je zaručené, či bude hrať: "Aj keď vieme, že to bude jeho posledný zápas, vždy sa najprv rozhodneme, čo je najlepšie pre tím. Ak má hrať, je to preto, že musí, ak sa rozhodneme, že hrať nebude, je to preto, že máme iný názor."

Kormidelník reprezentácie k danej situácii následne dodal: "Dúfame, že všetko pôjde dobre a Ángel bude môcť odísť do dôchodku tým najlepším možným spôsobom." 

Argentína, ktorá v semifinále zdolala Kanadu 2:0, sa bude snažiť predĺžiť svoju víťaznú sériu vo finálových bojoch - v roku 2021 vyhrala Copa América, v roku 2022 interkontinentálne finále proti európskym šampiónom z Talianska v rámci duelu Finalissima a o šesť mesiacov neskôr ovládla aj majstrovstvá sveta v Katare.

"Je to finále a každé má svoje odlišnosti. Pokúsime sa ho odohrať a vyhrať. Každé mužstvo, ktoré ide do finále, pozná jeho príchuť a vie, čo je v stávke," uzavrel Scaloni.

Argentína - Kolumbia (pondelok, 2:00)