Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Argentína je vo finále Copa América. Poslali ju tam zásahy Álvareza a Messiho

Messi sa teší zo streleného gólu spoločne s Álvarezom.
Messi sa teší zo streleného gólu spoločne s Álvarezom.AFP
Argentína zdolala v noci na stredu na štadióne MetLife v New Jersey Kanadu 2:0, pričom rovnako si s ňou poradila aj v skupinovej fáze, a stala sa prvým finalistom 48. ročníka Copa América. Julián Álvarez (24) otvoril skóre v 22. minúte, Lionel Messi (37) vsietil krátko po prestávke prvý gól na prebiehajúcom kontinentálnom turnaji.

Argentína - Kanada 2:0

V úvode zápasu naháňali obrane majstrov sveta strach dobrými akciami Jonathan David, Alphonso Davies a Jacob Shaffelburg, pričom posledný menovaný krížnou strelou tesne minul súperovu bránu.

Postupne však Argentína prepla na vyšší rýchlostný stupeň a ukázala sa jej technická kvalita. Alexis Mac Allister a Lionel Messi sa mierne trápili v centrálnych pozíciách, ale bol to Rodrigo De Paul, kto prišiel s vynikajúcou ponukou za obranu a Julián Álvarez sa po vyhranom súboji ocitol zoči-voči brankárovi Maximovi Crépeauovi.

Útočník Manchestru City otvoril skóre zakončením pomedzi nohy gólmana. Bol to druhý gól Juliána Álvareza na Copa América, jeho druhý proti Kanade (prvý prišiel v skupinovej fáze). 

Pravdou je, že po góle Kanada príliš nehrozila a La Albiceleste už nemuseli čeliť vážnejším útokom. Argentínčania následne kontrolovali hru a krátko po polčasovej prestávke zvýšil ich náskok Lionel Messi. Legendárna desiatka skórovala na šiestej edícii Copa América, čím dosiahla 14. gól na kontinentálnom turnaji.

Stalo sa tak po tom, čo sa v pokutovom území dostal k lopte Enzo Fernández a pálil do stredu brány. Messi mu stál v ceste a loptu tečoval. Ľahký kontakt však stačil na to, aby prekonal Crépeaua, ktorý nemohol nič robiť. Zásah odobril aj VAR, keďže existovala možnosť ofsajdu.

Kanada sa v záverečných minútach pokúsila o tlak a prinútila Emiliana Martíneza k dôležitému zákroku nohou. Skóre sa však už nemenilo, Argentína vyhrala 2:0.

Štatistiky stretnutia.
Štatistiky stretnutia.Opta by Stats Perform

Argentína si po 30. raz v histórii zahrá vo finále Copa América. La Albiceleste bojujú o druhý titul za sebou a 16. celkovo, čím by odskočili Uruguaju. Ten stále môže byť ich finálovým súperom v noci na pondelok v Miami, najprv však musí poraziť v noci na štvrtok Kolumbiu.

Kanada sa síce nedostala do finále, ale už sa zapísala do histórie. Pri prvom vystúpení na Copa América javorové listy prešli až do semifinále a stali sa len štvrtou krajinou zo zóny CONCACAF, ktorá sa dostala do tejto fázy turnaja. Vyrovnali sa tým MexikuUSAHondurasu. Les Rouges čaká ešte nedeľňajší zápas o tretie miesto.