Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Argentína sa môže spoľahnúť na pomoc kapitána, Messi je pripravený nastúpiť proti Venezuele

Messi vynechal posledné kvalifikačné zápasy proti Čile a Kolumbii.
Messi vynechal posledné kvalifikačné zápasy proti Čile a Kolumbii.Nathan Ray Seebeck / USA TODAY Sports
Kapitán argentínskej reprezentácie Lionel Messi (37) je pripravený vrátiť sa do zostavy národného tímu na zápas proti Venezuele v kvalifikácii MS 2026. Dostupnosť stredopoliara Alexisa Mac Allistera (25) je však neistá, uviedol na tlačovej konferencii manažér Lionel Scaloni (46).

Argentína sa môže tešiť na návrat Messiho na kvalifikačné zápasy o postup na MS proti Venezuele a Bolívii po tom, ako sa hviezda Interu Miami zotavila zo zranenia pravého členka. Bývalý hráč Barcelony či PSG si ho privodil počas júlového finále Copa América proti Kolumbii.

Messi preto vynechal kvalifikačné zápasy proti Čile a Kolumbii."Už je v poriadku. V posledných týždňoch odohral niekoľko zápasov za Miami. V poslednej nominácii po dohode chýbal, pretože sa potreboval úplne zotaviť a získať viac hernej praxe," povedal Scaloni novinárom.

"Leo trénuje s tímom a je pripravený byť súčasťou základnej zostavy, ktorá nastúpi proti Venezuele," dodal. Na druhej strane, Mac Allister z Liverpoolu bol cez víkend počas víťazstva The Reds v Premier League nad Crystal Palace ( 1:0) vystriedaný v polčase. "Trénuje samostatne. Uvidíme, či stihne prvý zápas, rozhodneme sa vo štvrtok," povedal o jeho situácii Scaloni.

Argentína bude vo štvrtok hrať s Venezuelou na štadióne Monumental Maturin a keďže sa tím pripravuje v tréningovom centre Interu Miami na Floride, Scaloni povedal, že sa obáva komplikácií v dôsledku hurikánu Milton.

Najbližší program Argentíny.
Najbližší program Argentíny.Flashscore

Ten od utorka sužuje pobrežie Mexického zálivu a na Floride spôsobil obrovské dopravné zápchy a nedostatok pohonných hmôt, keďže úrady nariadili evakuáciu viac ako miliónu ľudí pred jeho úderom v oblasti Tampa Bay.

"Zápas je dôležitý, ale bezpečnosť je dôležitejšia. Takže keď hovoríte o vetre, hurikánoch, o tom, že zatvoria letisko, no, či sa vám to páči alebo nie, je to blízko a robí vám to starosti," povedal argentínsky tréner.

"Máme obavy a čakáme, či je pravda, že zajtra (v stredu) budeme môcť letieť. Hovorí sa, že budeme môcť odletieť popoludní. Nemáme však žiadnu istotu, robí nám to starosti," uzavrel.

Venezuela - Argentína (štvrtok, 23:00)