Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Argentína v pozícii úradujúcich majstrov. Scaloni očakáva na Copa América náročnú obhajobu

Scaloniho výber čaká titulová obhajoba.
Scaloniho výber čaká titulová obhajoba.Reuters
Tréner Lionel Scaloni (46) pred otváracím zápasom podujatia Copa América povedal, že víťazi posledných majstrovstiev sveta z Argentíny musia pri obhajobe kontinentálneho titulu zabudnúť na nedávne obrovské úspechy. Svoju cestu odštartujú duelom s Kanadou.

Na turnaji sa predstaví 10 juhoamerických tímov a šesť mužstiev zo Severnej a Strednej Ameriky i Karibiku, usporiadateľom a domácim výberom sú USA. Scaloni uviedol, že jeho káder musí preukázať zvýšenú kvalitu hry, aby opäť získal titul, pretože čeliť tímom CONCACAF nie je o nič ľahšie ako hrať s európskymi alebo juhoamerickými mužstvami.

"Hovoríme o veciach, ktoré už boli. Vyhrať majstrovstvá sveta a Copa América bolo veľmi pekné, ale je to už za nami," vravel argentínsky manažér na tlačovej konferencii k otázke posledných veľkých triumfov.

"Každý futbalový zápas je iný, neexistuje ľahší. Môže sa stať veľa vecí. Náročnosť duelu proti Francúzsku, Brazílii alebo Kanade môže byť rovnaká. Bude to ťažká Copa América ako vždy, sme pripravení na to, čo príde. Pokračujeme dobre, máme jasné predstavy a vieme, aký náročný je tento turnaj," poznamenal kouč Argentíny.

Pred úvodným stretom s Kanadou Scaloni povedal, že kľúčom k minulému úspechu jeho tímu bola radosť z hry po sklamaní z finálových súbojov v rokoch 2015 a 2016 (dvakrát prehra s Čile) a semifinálového vypadnutia z Brazíliou v roku 2019.

"Okrem titulov sme si toho užili dosť. Je radosť sledovať, ako do toho hráči dávajú všetko. To vedie k tomu, že dokážeme dosiahnuť veľké veci. Ukázali sme, že aj keď sme nevyhrali ako v roku 2019, pokračovali sme a dokázali, že sa to dá," vysvetlil. Po úvodnom boji čakajú obhajcov v skupine A aj merania síl s Peru a Čile.

Copa América ako Messiho Last Dance. Po futbalovom bohovi môžu Argentínu spasiť mladé talenty