Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bielsa o bitke po semifinále: Hon na čarodejnice a hanba. Hráči len chránili svoje rodiny

Bielsovi sa nepozdáva prístup organizátorov šampionátu.
Bielsovi sa nepozdáva prístup organizátorov šampionátu.Profimedia
Tréner Marcelo Bielsa (68) obhajoval správanie svojich futbalistov po incidente s kolumbijskými fanúšikmi po semifinálovej prehre na Copa América. Myslí si, že namiesto sankcií si uruguajskí hráči zaslúžia ospravedlnenie, pretože chránili svojich najbližších na tribúne. Na tlačovej konferencii tiež kritizoval usporiadateľskú juhoamerickú konfederáciu.

Bielsa k danej situácii uviedol: "Viete, kto je zodpovedný za ochranu fanúšikov na tribúnach. Máte sa ma opýtať, či sa hráčom dostalo ospravedlnenie od tých, ktorí za ochranu bezpečnosti zodpovedajú, a nie, či sa bojím trestu. Hráči reagovali tak, ako by to urobil každý iný človek, keby videl, že niekto útočí na jeho ženu, matku alebo dieťa." 

Podľa záberov na sociálnych sieťach sa do bitky s fanúšikmi po prehre 0:1 aktívne zapojili najmä NúñezAraújo. Ich blízki sedeli za uruguajskou striedačkou. Predtým sa svojich spoluhráčov zastal aj kapitán Giménez.

Pred novinármi potom uruguajského lídra nasledoval aj tréner. Sankcií pre svojich hráčov sa Bielsa nebojí. "Tie nemajú byť pre futbalistov, ale pre tých, ktorí ich donútili, aby sa takto zachovali. Toto je hon na čarodejnice. Hanba," povedal niekdajší kouč Argentíny, Čile či európskych klubov Leedsu, Lille, Marseille alebo Bilbaa.

Jeho  zverenci sa na rovnakom štadióne v Charlotte stretnú v súboji o bronz s Kanadou. Kolumbia v nedeľnom finále vyzve argentínskych obhajcov titulu. V prípade disciplinárnych trestov môžu hriešnici o zápas prísť.

Kanada - Uruguaj (nedeľa, 2:00)