Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bielsu nenadchol výkon Uruguaja, Marsch velebí prístup a potenciál tímu Kanady

Bielsovi sa predvedená hra Uruguajčanov nepozdávala.
Bielsovi sa predvedená hra Uruguajčanov nepozdávala.AFP
Uruguaj potreboval neskorý vyrovnávajúci gól a penaltový rozstrel, aby v zápase o tretie miesto na Copa América zdolal Kanadu. Tréner Marcelo Bielsa (68) povedal, že jeho výber podal výkon hlboko pod svoju úroveň.

Kanada urobila v zápase o bronz niekoľko zmien v zostave a vyzerala sviežejšie, Uruguaju spôsobila viacero problémov. Juhoamerický tím, ktorý je na 14. mieste v rebríčku FIFA, bol na pokraji šokujúcej prehry s debutantom na Copa América. Hrozbu odvrátil Luis Suárez gólom v nadstavenom čase a vynútil penaltový rozstrel, ktorý zverenci Bielsu vyhrali.

"Nebol to skvelý výkon. Remíza bola prinajlepšom sotva zaslúžená. Myslím si, že rozhodnutie kanadského trénera uprednostniť fyzickú zdatnosť pred obvyklými rozohrávkami bolo úspešnejšie," povedal kouč držiteľov bronzových medailí.

Kanada - Uruguaj 2:3 po pen.

"Išiel som s obvyklými hráčmi základnej zostavy napriek tomu, že boli unavení. Boli tam vzostupy aj pády. Šance, ktoré si oba tímy vytvorili, boli vyrovnané, ale popravde sme nehrali dobre," uviedol Bielsa a pokračoval:

"Čo sa týka tretieho miesta, myslím si, že Uruguaj je jedným z troch najlepších tímov šampionátu. Aj keď tento turnaj prišiel po dlhej sezóne a na hráčov pôsobí únava, myslel som si, že vzhľadom na náš káder sme mohli hrať o niečo lepšie, ako sme predviedli."

Bielsov náprotivok Jesse Marsch, ktorý sa ujal vedenia Kanady v máji, povedal, že je hrdý na pokrok, ktorý mužstvo urobilo za krátke obdobie. "Bol som s hráčmi veľmi pozitívne naladený. Sme spolu niečo vyše šiestich týždňov. Prišli sme do tohto zápasu, postavili sme na ihrisko niekoľko nových hráčov, hrali sme proti jednému z najlepších tímov na svete a dominovali sme," hodnotil a dodal:

"Stále sme mladý tím. Ak sa pozriete na súpera, má skúsené mená naprieč celým mužstvom, hrajú vo veľkých kluboch, majú skúseností v chápaní toho, ako zvládnuť jednotlivé momenty, my to stále rozvíjame. Sme sklamaní z toho, ako sme zápas odovzdali."

Američan tiež pochválil svojich zverencov za to, že sa rýchlo prispôsobili jeho štýlu: "Krása bola v tom, s akým prehľadom na spôsob našej hry realizovali noví hráči, ktorí prišli. Nie je jednoduché vybudovať taktický model s krátkym časom a pod veľkým stresom proti takým dobrým súperom a potom vidieť, ako reagujú, hrajú na vysokej úrovni. Je to pozitívne znamenie.

Marsch cíti že pod svojou taktovkou má perspektívny káder. "Skvelá skupina chlapcov, v tomto tíme je neuveriteľný potenciál," uzavrel.