Bravo je najstarším hráčom v histórii Copa América, Clasico del Pacífico góly neprinieslo

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bravo je najstarším hráčom v histórii Copa América, Clasico del Pacífico góly neprinieslo

Claudio Bravo sa stal najstarším hráčom v histórii Copa América.
Claudio Bravo sa stal najstarším hráčom v histórii Copa América.AFP
Druhý hrací deň juhoamerického turnaja Copa América priniesol divákom na AT&T Stadium v americkom Texase bezgólovú remízu medzi Peru a Čile. Po zápase sa hovorilo predovšetkým o stanovení nových rekordov.

Peru - Čile 0:0

Brankár Čile Claudio Bravo sa stal najstarším hráčom, aký kedy na finálovom turnaji Copa América hral. Do nočného duelu nastúpil vo veku 41 rokov a 69 dní, čím prekonal gólmana Bolívie Carlosa Trucca, ktorý držal rekord od roku 1997 (39 rokov a 322 dní).

Bravo však nebol jediným mužom v stretnutí, ktorý hral po dovŕšení 40 rokov. Nadviazal naňho striedajúci Paolo Guerrero. Peruánsky útočník naskočil do súboja vo veku 40 rokov a 172 dní, čím sa stal najstarším hráčom v poli v histórii šampionátu.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Peru prišlo v prvom dejstve o oporu mužstva, keď sa zranil pravý obranca a kapitán Luis Advíncula. Horšie však je, že bek, ktorý je vybavený výbornou kopacou technikou, údajne príde aj o zvyšok turnaja.

Najväčšie šance na gól mali Čiľan Alexis Sánchez, jeho krajan Ben Brereton Díaz, zatiaľ čo na druhej strane zlyhal v obrovskej tutovke Gianluca Lapadula.

Pre obe krajiny išlo o prvú vzájomnú remízu od 28. apríla 2004. Odvtedy Čiľania vyhrali v 14 prípadoch, za kratší koniec ťahali šesťkrát. Diváci, ktorí sledovali Clasico del Pacífico, museli byť v konečnom zúčtovaní z bezgólového výsledku sklamaní.

Čile, ktoré postúpilo do vyraďovacej fázy v každom z posledných šiestich vystúpení na Copa América, teraz čelí zvýšenému tlaku pred druhým zápasom skupiny s Argentínou. Peru sa stretne v ďalšom súboji s Kanadou. Úradujúci majstri sveta porazili o deň skôr javorové listy 2:0.