Brazília napriek prevahe nedokázala dať gól Kostarike, James režíroval výhru Kolumbie

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Brazília napriek prevahe nedokázala dať gól Kostarike, James režíroval výhru Kolumbie

Brazília zažila veľmi smolný zápas.
Brazília zažila veľmi smolný zápas.Profimedia
V noci z pondelka na utorok odštartovali na šampionáte Copa América boje aj v skupine D. Brazília napriek veľkej prevahe nedokázala streliť Kostarike gól a iba remizovala. Kolumbia zdolala hráčov Paraguaja.

Kolumbia - Paraguaj 2:1

Kolumbia vstúpila do turnaja úspešne a predĺžila skvostnú sériu bez prehry, ktorá trvá už 24 zápasov (19-5-0). Chuť neúspechu spoznali Los Cafeteros naposledy ešte 2. februára 2022 v zápase kvalifikácie o majstrovstvá sveta proti Argentíne. Zároveň ide o deviate víťazstvo v rade.

Takisto je to pre Kolumbiu už 18. víťazstvo v úvodnom meraní síl na juhoamerickom šampionáte, pričom hrala 23 takýchto duelov. O tri body sa postaral predovšetkým James Rodríguez, ktorý asistoval na oba presné zásahy svojho tímu. Nastúpil pritom iba na tretí súboj od začiatku mája.

Do listiny strelcov sa zapísali Daniel Muňoz a Jefferson Lerma. Po zmene strán síce Julio Enciso svojím premiérovým gólom v národnom mužstve a prvým od mája 2023 znížil, ale rozdelenie bodov to už nezmenilo.

Brazília - Kostarika 0:0

Brazília vstupovala do zápasu ako veľký favorit a od začiatku to herne potvrdzovala, ale na gól čakali kanárici márne. Keď sa ho už konečne dočkali, tak VAR zrušil zásah Marquinhosa. Šancí bolo na strane päťnásobných majstrov sveta množstvo, ani raz sa však lopta nedostala do siete.

Brazílčania mali až 74-percentné držanie lopty, vyslali 18 striel, no iba štyri na bránu. Kostarika pritom zakončila iba trikrát, zakaždým to bol zablokovaný pokus. Brankár Alisson nemusel zasahovať ani raz. Štatistika xG hovorila v prospech aktívnejšieho celku takisto jasne - 1,3 ku 0,01.

Markantný rozdiel bol aj v počte prihrávok (784 - 253). Gólman Patrick Sequeira chytajúci za Ibizu tretiu najvyššiu španielsku súťaž si tak proti Brazílii udržal čisté konto.