Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Brazília opäť bez titulu. Majte s mladými strpenie, hovorí Danilo a naznačil koniec

Danilo po prehre s Uruguajom.
Danilo po prehre s Uruguajom.AFP
Prehra v penaltovom rozstrele s Uruguajom vo štvrťfinále Copa América prinútila Danila (32) prehodnotiť svoju budúcnosť v brazílskej reprezentácii. Kapitán po porážke na štadióne Allegiant v Las Vegas nechal svoju budúcnosť v národnom tíme visieť vo vzduchu.

Uruguaj - Brazília 1:0 po pen.

Danilo, ktorý bol súčasťou základnej zostavy Brazílie na Copa América, požiadal verejnosť o trpezlivosť s novou generáciou brazílskeho tímu.

"Náš mladý tím ukázal, že dokáže veľké veci. Dúfam len, že chlapci budú mať trochu trpezlivosti. Je to spravodlivé, Brazília už dlho nič nevyhrala, ale majte s mladými trpezlivosť. Nehovorím teraz o sebe. Zatiaľ neviem, koľko času mám v reprezentácii a či vôbec ešte nejaký mám," povedal Danilo v rozhovore pre Globo a naznačil aj možný koniec v najcennejšom drese.

"Bola to pre mňa veľká česť byť v takomto tíme. Bolo za tým veľa tvrdej práce, profesionality a odhodlania. Dúfam, že bude tlak, ale s trochou trpezlivosti. Mladíci ako Endrick a Savinho sú kvalitní hráči, ktorých treba podporovať," dodal kapitán.

Danilo ľutoval niekoľko šancí, ktoré si kanárici v riadnom hracom čase proti Uruguaju vypracovali. Pri hodnotení prehry v penaltovom rozstrele sa obranca vyhol klišé. "Je to aj o tom, aby sme boli trochu efektívnejší, pretože sme mali dve jasné príležitosti. Ťažko teraz povedať, pretože sme bojovali, ukázali kvalitu. A boli to penalty.... Je to tiež práca, nie je to žiadna lotéria," analyzoval brazílsky obranca.

Najzaujímavejšie štatistiky.
Najzaujímavejšie štatistiky.Opta by StatsPerform

Po neúspechu na Copa América sa Brazília opäť sústredí na kvalifikáciu na MS 2026. Najbližší zápas ju čaká začiatkom septembra proti Ekvádoru.