Brazília skupinu vyhrať nedokázala, Copa América spoznala štvrťfinálové dvojice

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Brazília skupinu vyhrať nedokázala, Copa América spoznala štvrťfinálové dvojice

Kolumbia sa s favoritom rozišla po remíze.
Kolumbia sa s favoritom rozišla po remíze.Profimedia
Brazílska futbalová reprezentácia si na kontinentálnom šampionáte pripísala druhý remízový výsledok, tentoraz po stretnutí s Kolumbiou, ktorá ovládla základnú skupinu D. Obe mužstvá tak smerujú do štvrťfinále, Copa América sa skončila pre Kostariku a Paraguaj.

Brazília - Kolumbia 1:1

Po víťazstve a štyroch góloch do siete Paraguaja sa fanúšikovia Brazílie tešili na ďalšie vystúpenie svojich miláčikov, ktorých proti Kolumbii čakal súboj o skupinové prvenstvo. Na úvod však brankára Alissona vystrašila jedovka Jamesa Rodrígueza, tá skončila po priamom kope iba na brvne. Rovnakú štandardku si na druhej strane vyskúšal Raphinha, trafil to parádne a gólmanovi Vargasovi vymietol pavučiny - 1:0.

Už pred prvým zásahom bolo jasné, že Vinícius Júnior príde o štvrťfinále, na začiatku merania síl totiž videl druhú žltú kartu na šampionáte a čaká ho trest v podobe pauzy. Jeho smola sa prejavila aj neskôr, keď po jasnom faule na jeho osobou nebol odpískaný pokutový kop.

Aj druhá trefa duelu prišla po priamom kope, následná hlavička Sáncheza však pre ofsajd neplatila. Los Cafeteros sa dočkali tesne pred polčasovou prestávkou, keď sa po uličke od Córdobu presadil Muñoz. Druhá polovica stretnutia sa do štatistík zapísala už len vďaka viacerým striedaniam, žltej karte a zahodeným tutovkám. Remíza ponechala na čele skupiny D Kolumbiu, káder Seleção Canarinha postúpil z druhého miesta.

Kostarika - Paraguaj 2:1

Kostarika v úvodnom zápase uhrala senzačnú remízu s brazílskym oponentom, proti Paraguaju jej bolo treba vyhrať vysokým rozdielom a dúfať v prehru svojho prvého protivníka. Zverenci trénera Alfara sa tohto plánu chytili hneď od začiatku a v siedmej minúte viedli už 2:0 - do scenára presných zásahov zamierili hlavička Calva a prízemná rana Alcocera.

Zo strany vedúceho tímu to však do záverečného hvizdu bolo všetko. Sieť sa zavlnila už len raz, keď v 55. minúte znížil krásnou trefou Sosa. Paraguajčania sa tak so šampionátom rozlúčili treťou prehrou, čo sa im ešte nikdy nestalo, a to dokonca ani na majstrovstvách sveta. Ich súper skončil v skupine na treťom mieste a medzi elitnú osmičku takisto nepostúpil.

Zloženie štvrťfinále Copa América:

5. júna o 3:00 - Argentína - Ekvádor

6. júna o 3:00 - Venezuela - Kanada

7. júna o 0:00 - Kolumbia - Panama

7. júna o 3:00 - Uruguaj - Brazília