Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Červená karta postup nezmarila. Argentína spoznala oponenta, vo finále vyzve Kolumbiu

O všetkom rozhodla hlavička Lermu.
O všetkom rozhodla hlavička Lermu.Profimedia
Argentína spoznala svojho súpera vo finále Copa América. Stali sa ním hráči Kolumbie, ktorých do boja o titul poslala hlavička Jeffersona Lermu (29). Zverenci trénera Néstora Lorenza (58) pritom celý druhý polčas odohrali v početnej nevýhode.

Uruguaj - Kolumbia 0:1

Uruguaj si cestu do semifinále vydláždil pokorením Brazílie, Kolumbia rozstrieľala Panamu. V súboji o postup do finále mohol otvoriť skóre Daniel Muñoz, ktorý sa však neskôr stal kľúčovým hráčom úplne iným spôsobom, ako by chcel. Tesne po polhodine totiž videl prvú žltú kartu, v nadstavenom čase prvej polovice aj druhú a po červenej tak putoval pod sprchy. Mrzieť ho to napokon nemuselo.

Obranca anglického Crystal Palace oslabil svoj tím v čase, keď už viedol 1:0 - v 39. minúte sa hlavičkou po rohovom kope presadil Jefferson Lerma. Výber Marcela Bielsu tak do druhého polčasu vstupoval s vedomím jednogólovej straty a výhody o jedného muža.

Presné zásahy však po šanciach Suáreza či Valverdeho neprišli a mohol nasledovať trest, no svoje príležitosti nevyužili ani oslabení Kolumbijčania. Gólový moment už k videniu nebol, z čoho mali obrovskú radosť Los Cafeteros, ktorí tak stále živia sen o zisku trofeje z Copa América. V ceste im budú stáť Messi a spol.

Hráči Uruguaja sa pobili s fanúšikmi Kolumbie. Naše rodiny boli v ohrození, vraví Giménez

Finále je na programe 15. júla od 2:00 SEČ, kolumbijský národný tím sa v ňom predstaví prvýkrát od roku 2001. Deň predtým sa odohrá zápas o tretie miesto, ktorého aktérmi budú reprezentácie Kanady a Uruguaja.