Copa América otvorená triumfom Argentíny, Messi sa stal novým rekordérom turnaja

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Copa América otvorená triumfom Argentíny, Messi sa stal novým rekordérom turnaja

Hoci Messi neskóroval, mal obrovský podiel na triumfe Kanady.
Hoci Messi neskóroval, mal obrovský podiel na triumfe Kanady.Profimedia
Futbalisti Argentíny úspešne vykročili za obhajobou titulu na Copa América. Vo svojom úvodnom zápase na 48. ročníku juhoamerického šampionátu zvíťazili v Atlante nad Kanadou 2:0. Po bezgólovom úvodnom polčase otvoril skóre v 49. minúte Julián Álvarez (24), triumf spečatil v závere Lautaro Martínez (26). V oboch góloch Argentíny mal prsty Lionel Messi (36).

Argentína - Kanada 2:0

Kapitán úradujúcich majstrov sveta najprv vyslal presnú kolmicu na Alexisa Mac Allistera, ktorý v páde priťukol loptu Álvarezovi a ten ju poslal do odkrytej brány. Messi mohol v 65. minúte sám zvýšiť náskok, ale zoči-voči brankárovi Maximeovi Crepeauovi na dvakrát neuspel. Následne nepremenil ani sólo nájazd v 79. minúte. Vynahradil si to o deväť minút neskôr, keď vysunul Martíneza a striedajúci útočník upravil na konečných 2:0.

Hoci sa Messi strelecky nepresadil, stanovil nový rekord v počte vystúpení na finálovom turnaji Copa América, keď proti Kanade nastúpil na svoj 35. duel. 

Messi, najlepší strelec v histórii argentínskej reprezentácie, za ktorú nazbieral aj najviac štartov, sa v turnajovej štatistike posunul pred čilského brankára Sergia Livingstonea. Ten vytvoril predošlý rekord s 34 stretnutiami ešte v roku 1953.

Legenda Barcelony a súčasný hráč Interu Miami debutoval na Copa América ako 20-ročný v 2007 a vyhral ju v 2021. Messi strelil na turnaji 13 gólov a pridal 17 asistencií. Stal sa takisto prvým hráčom, ktorý prihrával na gól na siedmich juhoamerických šampionátoch.

La Albiceleste sa v A-skupine stretnú ešte s Čile a Peru. Do štvrťfinále postúpia dva najlepšie tímy zo štyroch štvorčlenných skupín.