Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Copa América si vyžiadala ďalšiu trénerskú hlavu, v Mexiku končí kouč Lozano

Lozano na mexickej lavičke končí.
Lozano na mexickej lavičke končí.Reuters
Jaime Lozano (45) bol prepustený z funkcie hlavného trénera Mexika. Dôvodom je najmä vypadnutie už po skupinovej fáze Copa América, v ktorej tamojšia reprezentácia uhrala výhru, prehru a remízu. Rozhodnutie potvrdila Mexická futbalová federácia. (FMF)

Lozanovi bola ponúknutá možnosť pokračovať vo funkcii asistenta až do majstrovstiev sveta 2026 a potom sa vrátiť do funkcie hlavného trénera do roku 2030, ale on tento návrh odmietol. Mexiko bude spolu s Kanadou a Spojenými štátmi americkými organizovať najbližší svetový šampionát.

"Po Copa América začala FMF analýzu, aby určila chyby i úspechy a vyhodnotila oblasti, ktoré je potrebné v procese zlepšiť. Jaimemu Lozanovi bola ponúknutá zmluva do roku 2030, v ktorej bude v období 2024 až 2026 sprevádzať skúsenejšieho manažéra smerom k našim majstrovstvám sveta," uviedla federácia a dodala:

"Lozano nás informoval, že si neželá pokračovať. Rešpektujeme jeho rozhodnutie, uznávame jeho veľkú profesionalitu, schopnosti a odhodlanie."

Lodivod, ktorý vo funkcii strávil len jeden rok, doviedol reprezentáciu Mexika k titulu na Gold Cupe 2023 a začiatkom tohto roka sa dostal do finále Ligy národov CONCACAF, v ktorom prehral s USA. Bývalý mexický reprezentant si počas svojho pôsobenia pripísal 10 víťazstiev, štyri remízy a sedem prehier. 

Podľa správ miestnych médií bude Lozanovou náhradou skúsený Javier Aguirre, ktorý Mexičanov viedol už na MS 2002 a 2010.