Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dištanc na súboj o tretie miesto? Uruguajčanom hrozia tresty za bitku s fanúšikmi

Po semifinále sa na tribúne strhla bitka hráčov s divákmi.
Po semifinále sa na tribúne strhla bitka hráčov s divákmi.Profimedia
Juhoamerická futbalová federácia CONMEBOL začala vyšetrovanie incidentov po semifinále turnaja Copa América, po ktorom sa niektorí hráči zdolaného Uruguaja pobili s fanúšikmi Kolumbie v hľadisku. Federácia sa zaoberá aj potýčkou na trávniku, do ktorej sa po záverečnom hvizde zapojili hráči i členovia realizačných tímov oboch strán.

V prípade disciplinárnych trestov môžu hriešnici prísť o nedeľné finále s Argentínou a sobotný duel o tretie miesto s Kanadou. Podľa záberov na sociálnych sieťach sa do bitky s fanúšikmi po prehre 0:1 aktívne zapojili predovšetkým Núňez a Araújo. Kapitán pätnásťnásobných kontinentálnych šampiónov Giménez sa však spoluhráčov zastal s tým, že sa len snažili brániť svojich blízkych:

"Je to katastrofa. Naše rodiny boli v ohrození. Sedeli v hľadisku, niektoré ženy mali so sebou malé bábätká. Nebola tam žiadna polícia, ani jeden policajt, museli sme ich chrániť. Je to vina dvoch či troch ľudí, ktorí vypili príliš veľa drinkov a nevedia piť."

"CONMEBOL začal vyšetrovanie, aby sme porozumeli sledu udalostí a zistili zodpovednosť tých, ktorí sa zapojili do násilností po konci zápasu. Chceme znovu uistiť a varovať, že nebudeme tolerovať žiadne správanie, ktoré špiní túto globálnu oslavu futbalu. Je neprijateľné, aby takéto incidenty premenili vášeň na násilie," uviedli zástupcovia federácie vo vyhlásení.

Hráči Uruguaja sa pobili s fanúšikmi Kolumbie. Naše rodiny boli v ohrození, vraví Giménez