Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Domáce fiasko na Copa América ho pripravilo o miesto, Berhalter na lavičke USA skončil

Berhalter už nie je trénerom USA.
Berhalter už nie je trénerom USA.Reuters
Dejiskom aktuálneho turnaja Copa América je pôda USA. Tréner tamojšej reprezentácie Gregg Berhalter (50) však rozhodne neprežil americký sen. S národným tímom nepostúpil ani zo základnej skupiny a po nevydarenom kontinentálnom šampionáte na lavičke mužstva skončil.

Tím USA po výhre nad Bolíviou šokujúco podľahol Paname a následne aj Uruguaju. V skupine C mu to stačilo iba na tretie miesto, ktoré znamenalo predčasný koniec na domácom podujatí. "Chcem sa poďakovať Greggovi za jeho tvrdú prácu a oddanosť americkému futbalu a nášmu mužskému národnému tímu," uviedla vo vyhlásení prezidentka U.S. Soccer Cindy Parlow Coneová.

"Teraz sa sústredíme na spoluprácu s naším športovým riaditeľom Mattom Crockerom a využitie jeho skúseností na najvyššej úrovni športu, aby sme zabezpečili, že nájdeme správnu osobu, ktorá povedie tím do novej éry úspechov," dodala.

Koniec pri reprezentácii znamená náhly zvrat v osude Berhaltera, od ktorého sa očakávalo, že bude rozvíjať mužstvo v čase, keď sa USA pripravujú na spoluorganizovanie majstrovstiev sveta v roku 2026. Kouč, ktorý prišiel k národnému výberu v roku 2018, ho doviedol do vyraďovacej fázy MS 2022. Celkovo tím pod jeho vedením vyhral 44 zo 74 zápasov.