Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dorival prevzal zodpovednosť za vypadnutie Brazílie. Proces, ktorým si musíme prejsť, vraví

Dorival je presvedčený, že sa situácia v krátkej budúcnosti zlepší.
Dorival je presvedčený, že sa situácia v krátkej budúcnosti zlepší.Reuters
Po sobotňajšom vypadnutí vo štvrťfinále Copa América s Uruguajom je Brazília stále v štádiu vývoja, vyhlásil Dorival Júnior. Šesťdesiatdvaročný kouč doplnil, že tím má pred sebou veľa priestoru na rast a zlepšenie. Po zlyhaní sa bude sústrediť na kvalifikáciu MS 2026.

Uruguaj - Brazília 1:0 po pen.

Zverenci Marcela Bielsu išli v druhom polčase do desiatich, keď v 74. minúte videl červenú kartu Nández. V riadnom hracom čase však udržali Brazíliu na dištanc a dotiahli duel do rozstrelu. V ňom zdolali kanárikov 4:2 a postúpili do semifinále, v ktorom sa stretnú s rozbehnutou Kolumbiou.

Brazília na turnaji výkonmi nezapôsobila. V skupinovej fáze dvakrát remizovala, pričom porazila len Paraguaj. Po MS 2022 v Katare druhýkrát v rade vypadla z veľkého fóra už vo štvrťfinále.

"Prechádzame veľmi dôležitou rekonštrukciou či akýmsi znovuzrodením tímu. Trénoval som mužstvo len osem zápasov. Je to proces, ktorým musíme prejsť," zdôraznil Dorival, pričom prevzal plnú zodpovednosť za vypadnutie.

"Sme si vedomí ťažkostí, s ktorými sa stretneme na tejto ceste, ale aktuálne sme prehrali zápas vo vyraďovacej časti a to sme nečakali. Opakujem, že máme veľký priestor na ďalší rast. Vývoj, zlepšovanie a naším hlavným cieľom je kvalifikovať sa na majstrovstvá sveta. Momentálne sme v tabuľke na šiestom mieste, nie sme s tým spokojní."

Dorival, ktorý sa ujal práce pri národnom tíme len v januári, pochválil Bielsov Uruguaj a povedal, že je to mužstvo, ktoré môže inšpirovať Brazíliu po tom, čo jej skúsený Argentínčan vštepil vlastnú filozofiu.

"Myslím si, že Uruguaj má vzor, veľmi dobre definovaný vzor. Pracujú spolu už dlhý čas. Na začiatku mali nejaké problémy, ktoré odstránili," uviedol šéf brazílskej lavičky.

Najzaujímavejšie štatistiky duelu.
Najzaujímavejšie štatistiky duelu.Opta by StatsPerform

"Prináša im to skvelé výsledky. Myslím, že to všetko dosiahneme aj my, o tom niet pochýb, ale potrebujeme nejaký čas na podobné korekcie. Na začiatku turnaja sme mali problémy. Napravili sme množstvo chýb... Je to ťažké vzhľadom na obdobie, ktoré sme museli odpracovať, aby sme sa pokúsili urýchliť proces," uzavrel Dorival. Uruguajčania vyzvú v boji o finále Kolumbiu 11. júla o 02:00 SEČ.