Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dvojaký meter i rasizmus. Správajú sa k nám ako k občanom druhej triedy, tvrdí tréner Kanady

Marschovi sa nepáči prístup rozhodcov a usporiadateľov Copa América.
Marschovi sa nepáči prístup rozhodcov a usporiadateľov Copa América.Reuters
Tréner Kanady Jesse Marsch (50) kritizoval zaobchádzanie so severoamerickými mužstvami na turnaji Copa América. Kouč tvrdí, že k hráčom jeho tímu sa správalo ako k občanom druhej triedy.

Turnajoví debutanti z Kanady dostali na turnaji 14 žltých kariet vrátane jednej pre samotného Marscha počas utorňajšej semifinálovej prehry s Argentínou (0:2). "Priemerný počet žltých kariet na jeden faul je v každom tíme zo zóny CONCACAF oveľa vyšší," narážal na to, že severoamerické tímy sú trestané prísnejšie.

Reprezentáciu krajiny javorového listu čaká sobotňajší zápas o tretie miesto proti Uruguaju. Práve tamojší futbalisti sa po prehre 0:1 s Kolumbiou dostali do konfliktu s fanúšikmi súpera. Uruguajčania tvrdia, že na tribúnach boli napadnutí ich rodinní príslušníci. Lodivod Marcelo Bielsa bol pobúrený po tom, ako riadiaci orgán juhoamerického futbalu CONMEBOL začal vyšetrovanie a federáciu obvinil, že neochránila rodiny hráčov.

"Určite by sme nechceli, aby boli rodiny hráčov vystavené nebezpečenstvu. Viem však, že ak by takto reagoval náš tím, nasledovali by tvrdé sankcie," uviedol Marsch k incidentu a pokračoval: "Naši hráči dostali hlavou do hrude, museli znášať rasistické urážky naživo a na sociálnych sieťach. Zaobchádzalo sa s nami ako s občanmi druhej triedy."

Kanadský kormidelník následne pochválil svojich zverencov za to, že si počas celého turnaja udržali koncentráciu a chladnú hlavu.

"Nikdy nenadávali rozhodcom, neváľali sa po zemi ako deti a nepýtali si od arbitrov žlté karty pre súpera. Opäť ideme do ďalšieho ťažkého zápasu proti naozaj dobrému protivníkovi a vieme, že proti nám bude stáť množstvo vecí," uzavrel pred bojom o bronzové medaily.

Kanada - Uruguaj (nedeľa, 2:00)