Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Finále Copa América s dohrou, prezidenta Kolumbijskej futbalovej federácie pustili na kauciu

Ramón Jesurún (vpravo) čelí obvineniu z útoku na policajného dôstojníka.
Ramón Jesurún (vpravo) čelí obvineniu z útoku na policajného dôstojníka.Reuters
Prezidenta Kolumbijskej futbalovej federácie Ramóna Jesurúna prepustili na kauciu po zatknutí v Miami. Podľa agentúry AFP to vyplýva z videí zverejnených v pondelok v kolumbijských médiách. Jesurúna zatkli na základe obvinenia z útoku na policajného dôstojníka počas incidentu v nedeľňajšom finále Copa América.

Už úvod duelu sprevádzal chaos. Zápas s Argentínou sa mohol začať po 82 minútach, pretože fanúšikovia bez vstupeniek sa snažili dostať na štadión Hard Rock Stadium. Sedemdesiatjedenročnému Jesurúnovi, jeho synovi a ďalším rodinným príslušníkom zakázali vstup na ihrisko počas odovzdávania cien. Informovali o tom kolumbijské noviny El Tiempo.

Jesurúnov syn sa údajne dostal do konfliktu s ochrankou. "Na mojom odznaku bolo napísané 'plný prístup' a ochranka to nerešpektovala. Trval som na tom, aby ma pustili a ochrankár do mňa strčil, čím sa rozpútala smiešna a zbytočná mela," povedal Jesurún a ukázal na oficiálne poverenie po tom, čo ho prepustili a údajne zložil kauciu 2 000 dolárov.

Polícia uviedla, že došlo k 27 zatknutiam a 55 vykázaniam zo štadióna. "Som veľmi hrdá na reakciu našich policajtov a na ich tvrdú prácu pri udržiavaní bezpečnosti našej komunity. Rovnako aj na našich partnerov z radov orgánov činných v trestnom konaní, ktorí poskytli kľúčovú podporu," uviedla riaditeľka polície Miami-Dade Stephanie Danielsová.

Riadiaci orgán juhoamerického futbalu (CONMEBOL) naznačil, že organizátori nedodržali bezpečnostné postupy, ako napríklad vytvorenie vonkajšieho perimetra na kontrolu fanúšikov bez vstupeniek.

"Fanúšikovia bez vstupeniek išli do blízkosti štadióna, čo zdržalo bežný prístup ľudí, ktorí ich mali. Je nám ľúto, že násilné činy vyvolané zlomyseľnými ľuďmi poznačili finále, ktoré malo byť veľkou oslavou športu," uviedol CONMEBOL vo vyhlásení.

Copa América bola poznačená predchádzajúcimi incidentmi mimo ihriska. V stredu sa hráči Uruguaja po semifinálovej prehre 0:1 zapojili do bitky s kolumbijskými fanúšikmi na tribúnach.