Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kanada bola pár chvíľ od senzácie, na Copa América si bronz po penaltách uchmatol Uruguaj

Uruguaj si napravil chuť po nevydarenom semifinále.
Uruguaj si napravil chuť po nevydarenom semifinále.Profimedia
Pred vyvrcholením šampionátu Copa América v podobe finálového zápasu medzi Argentínou a Kolumbiou bol na programe boj o tretiu priečku. Národnému tímu Kanady nechýbalo veľa, aby sa tešil z historického úspechu, no favorita zachránil Luis Suárez (37) a Uruguajčania svoje dielo dokonali v penaltovom rozstrele.

Kanada - Uruguaj 2:3 po pen.

Ani z jedného tábora nešli pred duelom o bronz reči o dobrej nálade, a to nielen preto, že obe mužstvá prehrali svoj súboj o postup do finále. Uruguaj riešil dozvuky bitky svojich hráčov s kolumbijskými fanúšikmi po semifinálovom zápase, Kanade sa nepáčil dvojaký meter rozhodcov a prístup organizátorov k jej futbalistom.

V takomto rozpoložení nastúpili protivníci na svoje posledné vystúpenie na aktuálnom kontinentálnom podujatí. Ako prví zo seba striasli negativitu zverenci trénera Marcela Bielsu, keď sa v ôsmej minúte po rohovom kope Valverdeho a hlavičke Cáceresa presadil strelou pod brvno Bentancur.

Po rohu sa menilo skóre aj druhýkrát - ekvilibristickým zakončením vyrovnal Koné. Tretí zásah bol k videniu už o pár sekúnd neskôr, no pre tesný ofsajd Suáreza sa Pellistri z gólu tešiť nemohol. Do šatní sa tak šlo za stavu 1:1.

Gólový bič následne plieskal až v 80. minúte, pohotovou dorážkou sa prezentoval David a priblížil kanadský tím k senzačnému bronzu. Všetko však v druhej minúte nadstaveného času znegoval muž na to povolaný - po ideálnej prihrávke od kapitána Giméneza poslal duel do penaltového rozstrelu Suárez.

Na strane favorita v lotérii pokusov nezaváhal ani jeden exekútor, za reprezentáciu javorového listu sa v tretej sérii nepresadil Koné a v piatej ani jeden z lídrov tímu Davies. Po úspešných strelách zo značky pokutového kopu predviedli Uruguajčania skutočne vlažnú radosť zo zisku tretieho miesta na Copa América. Káder La Celestes získal v histórii turnaja deviaty bronz.