Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kolumbia ešte len začína, hlási po finálovej prehre s Argentínou tréner Lorenzo

Tréner Kolumbie Nestor Lorenzo pochádza z Argentíny.
Tréner Kolumbie Nestor Lorenzo pochádza z Argentíny.Reuters
Nádej Kolumbie na zisk druhého titulu na Copa América, prvého od roku 2001, v nedeľu zmarila Argentína. Napriek tomu šéf kolumbijskej lavičky Nestor Lorenzo (58) je na svojich zverencov hrdý a zdôraznil, že do finále sa dostali ťažšou cestou než ich súper.

Argentína - Kolumbia 1:0 pp

Argentína si po triumfoch na Copa Améria 2021 a majstrovstvách sveta 2022 zabezpečila tretiu veľkú trofej za ostatné štyri roky. Postaral sa o to v predĺžení Lautaro Martínez na Hard Rock Stadium na Floride. Kolumbijčan Jhon Córdoba mieril v úvode stretu do bránkovej konštrukcie, zatiaľ čo ďalekonosné pokusy Jeffersona Lermu a Richarda Riosa kryl argentínsky hrdina Emiliano Martínez.

Santiago Arias a Davinson Sánchez síce boli blízko k zásahu po zmene strán, ale boli to hráči Albicelestes, ktorí našla spôsob, ako vyhrať v predĺžení. Tréner Kolumbie Lorenzo na tlačovej konferencii uviedol, že jeho zverenci dali do turnaja, ktorý hostili Spojené štáty, všetko.

"Za 21 dní odohrali šesť zápasov. Začali sme cítiť tie výsledky. Nie je to sťažnosť, ani výhovorka, ale pozeráme sa na akúsi konzistentnosť, pri ktorej môžeme zabezpečiť hráčom dostatok fyzickych síl."

"Odohrali sme rovnaký počet zápasov ako Argentína, pričom sme mali o štyri dni menej na regeneráciu. Museli sme hrať na západnom pobreží a v najhorúcejších oblastiach so všetkými cestami k tomu."

Nedeľňajšia prehra bola prvou pre Kolumbiu po 28 dueloch od februára 2022, keď padla práve s Argentínou. Lorenzo vyzdvihol, že jeho mužstvo sa ešte len rozbieha.

"Scaloni je s tímom už sedem rokov. Blahoželám mu. Je to veľkolepý výsledok, ale teraz to nie je len séria, je to už éra," doplnil 58-ročný lodivod skladajúc kompliment svojmu náprotivkovi.

"Práve začíname. Dúfam, že si zahráme aj v ďalšom finále. Chceme sa kvalifikovať na majstrovstvá sveta," uzavrel Lorenzo. Kolumbia je v tabuľke juhoamerickej kvalifikácie na MS 2026 na treťom mieste, ďalšie kolo zápasov sa uskutoční v septembri.